Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan csináljátok a...

Ti hogyan csináljátok a palacsinta tésztát?

Figyelt kérdés
2016. aug. 19. 19:47
 1/8 piriiiii ***** válasza:
88%
Általában vízzel és tejjel, és a víz a több, de van, hogy teljesen elhagyom a tejet. És mindig buborékos vízzel csinálom. Só, cukor, 1-2 tojás, liszt és néha egyebekkel ízesítem (ha sós palacsintát csinálok, pl kifejezetten hortobágyi palacsintát, akkor nyilván több só, esetleg reszelt sajt belé, ha édes, akkor méz, kis fahéj/kakaó, gyümölcsdarabkák, ilyesmik). Keverővel keverem el. Néha a tésztába is teszek olajat, de azt inkább a serpenyőbe a tészta alá.
2016. aug. 19. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Az a lényeg, hogy cukor nélkül. A töltelék úgyis édes. Kivéve, ha pl. hortobágyi, vagy valami hasonló.
2016. aug. 19. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Pont ma csináltam 😁Fél kiló liszt, egy liter tej, 4 tojás, fel liter ásványvíz és kB egy deci olaj került bele.
2016. aug. 19. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
20 deka liszt, 2 tojás, 3/4 deci olaj, csipet só, 3 deci tej, 2 deci szóda - kézi habverővel összekeverve. Papírvékony palacsintát lehet belőle csinálni.
2016. aug. 19. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából úgy, mint előttem szólók, de olaj nélkül. Kerámiaserpenyőben sütöm, épp csak kikenem kókuszzsírral. Hortobágyinak összevágott bazsalikomlevelet, fél csomag száraz élesztőt és sót teszek a tésztába, édeshez is megsózom egy picit, jobban kihozza a töltelék ízét.
2016. aug. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

Növényi tej (cukrozatlan mandula vagy mogyoró általában, teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt, tojás, isteni :) Inkább sűrű, amerikai palacsinta jellegű.


Általában friss áfonyával, szederrel, lekvárral szoktuk enni.

2016. aug. 20. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
Én a palacsintába sosem szoktam vizet rakni. Mindig tej, liszt, tojás, picike só és egy kevéske olaj kerül bele.
2016. aug. 22. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

2-3 tojás, 2-3 ek olaj, jó nagy csipet só, ezeket jól elkeverem, aztán érzésre mennyiségű liszt hozzá, és frissen készített szóda apránként... (De ha van nyitva épp tej, akkor előbb abból teszek bele, de nem sokat, szóval inkább szóda, mint tej...)

Aztán hagyom állni legalább egy órát sütés előtt...

2016. aug. 23. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!