Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a palacsint...

Barbi5110 kérdése:

Hogyan csináljátok a palacsinta tésztát?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem nem sikerül mindíg , nem tudom hol ronthatom el. Nagyim tudott finom gyenge palikat sütni csak Ő sajnos már nem él. 1 liter tejből szeretném. Onnantól mik az arányok? Köszönöm a segítséget.. !
2011. szept. 15. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 1 kg liszthez teszek 5 tojást, sót, majd felengedem kellő mennyiségű vízzel majd összedolgozom, hogy egynemű masszát kapjak.
2011. szept. 15. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Lepke, te vagy az?-:)
2011. szept. 15. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
15:04 NEM !!! :D Nem tom ki az a lepke.... :D Én Dzseni vagyok de van amikor Kinga ...
2011. szept. 15. 15:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Fele tej, fele ásványvíz, így készítem el. Teszek bele még egy csipet sót , 1 tasak vaniliáscukrot és étolajat.
2011. szept. 15. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én szódával szoktam,nagyon finom,laza a tészta.Tejjel sosem lesz gyenge,vékony tésztád!
2011. szept. 16. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !
2011. szept. 19. 11:10
 7/7 anonim ***** válasza:

én három főre (két felnőtt,egy gyerek)

fél liter tejhez

10 marék liszt

1 marék cukor

2 tojás

1 csipet só

3 másodpercig öntöm bele az olajat

robotgéppel összetrutymákolom,hogy ne legyen csomós

annyi szénsavas ásványvíz,amennyi még kell,hogy ne legyen túl sűrű,és ne legyen túl híg

nagyon finom szokott lenni mindig,csak nem szabad túl sok cukrot tenni,mert leragad. egy marék elég.

Egy liter tejhez duplázd meg az adagot :)

jó étvágyat :)

2014. dec. 8. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!