Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rakottkrumplit hogyan csináljá...

Rakottkrumplit hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Tudom hogy kell csinálni, de ti lehet máshogy készítitek.
2016. okt. 22. 14:29
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Kicsit másképp mint az alap . Rétegek közé besamel mártást teszek . A mártásba pedig karamellizált hagymát keverek. A kolbászt pedig lesütöm kicsit és a kisült zsírt tejföllel és fokhagymával keverem ki. Annyi ,hogy ha olyan kedvem van akkor a sajt reszelő nagy lyukán nyers burgonyát reszelek le jól kinyomkodom és ez kerül a a legfelső rétegre . Így ropogós lesz burgonya .
2016. okt. 22. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a hagyományos módszertől annyival térek csak el, hogy amikor lerakom az egy sor főtt krumplit, tojást, kolbászt (közben enyhén megsózom a krumplit és a tojást is), akkor tejfölt kissé felvizezem, hogy jó híg legyen, befűszerezem (pl. ízfokozó mentes vegeta) és ezzel a lével öntözöm meg minden rétegét, így jó szaftos lesz, nem száraz.
2016. okt. 22. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a hagyományosat nem szeretem, céklás rakott krumplit szoktam készíteni tejszínes-sajtos mártásban.
2016. okt. 22. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Kicsit kizsírozom a tepsit, rá a karikára vágott főtt krumplit, tojást, házikolbászt, tojást és krumplit. Házitejfölbe teszek egy kevés sót ( a kolbász is sós) bőven megöntözöm vele a tetejét, és megsütöm.
2016. okt. 22. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen hagyományosan, de a rétegek közé vékony félkarikára vágott lilahagymát is teszek. Nagyon finom, ahogy édeskésre sül benne.
2016. okt. 22. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A tetején a jó vastag tejfölre szórok zsemlemorzsát, ami szépen megpirul, és egy igen finom, ropogós kéreg képződik rajta. (ezt még gyerekkoromban láttam édesanyámtól )
2016. okt. 22. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
A krumpliszeleteket,kolbász szeleteket és tojás szeleteket egy tálba teszem.Egy nagy doboz tejfölbe teszek ételízesítőt,elkeverem benne majd ráöntöm a krumplis halomra,és jól elkeverem.Ezután kicsit lelapogatom (általában hőálló tálba keverem,így nem kell másikat összekenni).A tetején még egy réteg tejfölt elkenek.Így a végeredmény egy nagyon kellemes krémes állagú rakott krumpli lesz.Másnapra sem lesz szárazkás.Ehhez még ad egy kis pluszt ha nem "nyers" kolbászt teszek bele hanem előre lesütöttet.
2016. nov. 8. 02:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!