Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marha pörköltet, étolajjal...

Marha pörköltet, étolajjal vagy zsírral jobb készíteni?

Figyelt kérdés

Kezdő, amatőr, próbálkozó "szakács" vagyok.

Hozzá értők, profik, mesterek ! Írjátok meg légy szíves, hogy a konyhába főzéskor, sütéskor, nagy általános "szabályként" mikor és mihez használjunk inkább étolajat és mihez házi zsírt? Illetve mik azok az étel fajták ahol csak is zsírral vagy csakis étolajjal készítsük el a kaját mert különben élvezhetetlen lesz a minősége, íze.

Remélem sikerült jól és értelmesen megírnom, hogy mit szeretnék tudni, kérdezni.



2018. máj. 26. 19:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
80%

Nyilván zsírral.

Egyébként meg minden jobb zsírral, főleg az olyan dolgok, amiknél a zsiradék az ételben marad.

Bő olajban sütüsre pl egy rántott húsnál kevésbe rossz az olaj.

2018. máj. 26. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
54%
Füstölt szalonnával indítjuk, tehát zsírral
2018. máj. 26. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 A kérdező kommentje:
Hoppá ! Füstölt szalonnával indítunk ?
2018. máj. 26. 19:50
 4/22 anonim ***** válasza:
89%
Azzal is lehet, de nem muszáj :) Ízlés kérdése. Az biztos hogy a frissen kisütött zsír ad egy plusz jó ízt az ételnek.
2018. máj. 26. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
72%
Olajat sosem használunk pörköltek főzéséhez! Csak zsír!
2018. máj. 26. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
55%

[link]


És vissza ne gyere!!!

2018. máj. 26. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
96%
Én étolajat semmihez nem használok, mert rohadt beteg tudok lenni tőle
2018. máj. 26. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:

Oké ! Pörköltet olajjal nem !

De nagy általánosságban , mégis mikor használjunk inkább olajat, és mikor, inkább zsírt ? Melyek azok az ételek amikor olajjal jobb és melyek amikor zsírral jobb elkészíteni? Vagy ahogyan már leírtátok, az az étel ami magába szívja az olajat, azt jobb zsírban elkészíteni, és ami nem, azt lehet olajban is ? Ez legyen az irányadó !?

Félre ne értetek én nem vagyok oda az olaj használatért, sőt ! Ma csináltam, na jó ma csinált a kedvesem marhapörköltet étolajjal. Hát én nem tudom, valahogy fura az egész pöri. Nem rossz, de nem is jó !

2018. máj. 26. 22:18
 9/22 anonim ***** válasza:
64%

MINDENT ZSÍRRAL, kivéve hal, fánk, lángos.

Én a rántott húst is zsírban sütöm, nekem úgy a finom.

Pörköltbe én nem teszek füstöltet, de még soha nem is hallottam, ... igaz, csak 50 éve főzök.

Ellenben teszek bele jócskán hagymát és pirospaprikát és nem öntöm fel vízzel, mint egy páran.

2018. máj. 26. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Le lett írva, nem kell túlmisztifikálni a dolgot.
2018. máj. 26. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!