Marha pörköltet, étolajjal vagy zsírral jobb készíteni?
Kezdő, amatőr, próbálkozó "szakács" vagyok.
Hozzá értők, profik, mesterek ! Írjátok meg légy szíves, hogy a konyhába főzéskor, sütéskor, nagy általános "szabályként" mikor és mihez használjunk inkább étolajat és mihez házi zsírt? Illetve mik azok az étel fajták ahol csak is zsírral vagy csakis étolajjal készítsük el a kaját mert különben élvezhetetlen lesz a minősége, íze.
Remélem sikerült jól és értelmesen megírnom, hogy mit szeretnék tudni, kérdezni.
Nyilván zsírral.
Egyébként meg minden jobb zsírral, főleg az olyan dolgok, amiknél a zsiradék az ételben marad.
Bő olajban sütüsre pl egy rántott húsnál kevésbe rossz az olaj.
Oké ! Pörköltet olajjal nem !
De nagy általánosságban , mégis mikor használjunk inkább olajat, és mikor, inkább zsírt ? Melyek azok az ételek amikor olajjal jobb és melyek amikor zsírral jobb elkészíteni? Vagy ahogyan már leírtátok, az az étel ami magába szívja az olajat, azt jobb zsírban elkészíteni, és ami nem, azt lehet olajban is ? Ez legyen az irányadó !?
Félre ne értetek én nem vagyok oda az olaj használatért, sőt ! Ma csináltam, na jó ma csinált a kedvesem marhapörköltet étolajjal. Hát én nem tudom, valahogy fura az egész pöri. Nem rossz, de nem is jó !
MINDENT ZSÍRRAL, kivéve hal, fánk, lángos.
Én a rántott húst is zsírban sütöm, nekem úgy a finom.
Pörköltbe én nem teszek füstöltet, de még soha nem is hallottam, ... igaz, csak 50 éve főzök.
Ellenben teszek bele jócskán hagymát és pirospaprikát és nem öntöm fel vízzel, mint egy páran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!