Pufchljfdh kérdése:
Pörköltet főzök sok a ciz szerintem disznó hus hogy fő el hamarabb a víz rola ha lefedem a fezekat vagy nem?
Figyelt kérdés
2016. jún. 15. 12:35
1/5 anonim válasza:
H nem feded le az jobb es paraformajabn elmegy a viz :)
2/5 aperitif válasza:
Egyértelmű, ha nem feded le az edényt, akkor a víz elpárolog, míg ha lefeded, akkor az edényben marad. Egyébként a pörköltet nem vízben főzzük, az a gulyás leves, hanem a saját levében, és mindig csak annyit öntünk hozzá, amennyi elfőtt alóla.
3/5 anonim válasza:
2. neked hogy sikerül úgy feltenned pörköltet, hogy semmi vizet nem dobsz alá és kivárod míg levet enged?
A kérdező sem írta, hogy gulyásleves szintű vízmennyiséget öntött alá, csak azt írta, hogy szerinte sok a víz, ami meg megesik, hogy kicsit több mint ahogy kívánta.
Fedetlenül előbb előfő.
4/5 anonim válasza:
A sertés alá nekem kell vizet tennem mindig, csirke alá én sem teszek, az annyi vizet enged, hogy alig győzöm elfőzni.
5/5 aperitif válasza:
A pörköltöt így csinálom: üvegesre pirítom a hagymát, pirospaprikát szórok rá, majd rádobom a kockára vágott húst. Nagy lángon kevergetem addig, amíg a hús ki nem fehéredik, ekkor leveszem a lángot. Ekkor a hús elkezd levet engedni, lefedem, és a saját levében főzöm. Gyakran megnézem, és ha elfőtte a levét, mindig csak egy nagyon kevés vízzel pótolom. Nekem így sokkal jobb ízű a hús, mintha vízzel indítanám a főzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!