Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pörköltet készítek vaddisznóbó...

Pörköltet készítek vaddisznóból és szarvasból. Azt vettem észre, hogy egy kicsit keserű az íze. Mivel tudnák gyorsan javítani az ízén? Legalább egy kicsit. Nem szeretnék kidobni 1,5 kg hust

Figyelt kérdés
2015. aug. 15. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
elég drága a vadhús szóval kár lenne ha baja lenne. Nem igazán foglalkoztam még ezzel, eddig életembe 3 szor ettem vadhúst, egyszer egy vadász ismerősöm hívott meg bográcsozós buliba ott ettem először. Másik 2 alkalommal a barátom főzött szarvas pörköltet, ő kimondott vadpác fűszerkeveréket használt hozzá, és azzal nagyon finom édeskés lett. A másik pörkölthöz nem használt ilyen fűszert, úgy főzte meg mint ha disznó pörkölt lett volna, és teljesen más volt az íze, utólag rakott hozzá némi ételízesítőt egy külön kis tányéron kísérletezett vele attól jobb lett.
2015. aug. 15. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Erosebben fuszerezd. Meg tegyel.bele bort. En edes voroset tennek.
2015. aug. 15. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
várd meg, amíg Dobos Zoli (zolidobos) jelentkezik, neki nagy gyakorlaga van a vadpörköltek terén. Vagy írj neki privátban.
2015. aug. 15. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 zolidobos ***** válasza:
100%

Szóval: nem tudom mi okozhatja...

Megfőztem már néhány(??) kiló vadat, de ilyennel még nem találkoztam. Lekozmált? Túlsült a hagyma? Passz, látni, kóstolni kellene.

Más: Tudom, és vallom, hogy az ízlés nem lehet vitatéma, de a vadpörköltbe az ÉDES vörösbor, minimum merénylet a megboldogult erdőlakó ellen..)))))

2015. aug. 16. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 zolidobos ***** válasza:
100%
Még egy lehetőség: megégett a paprika??
2015. aug. 16. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
A paprika égett le,azt hiszem...
2015. aug. 16. 19:07
 7/10 zolidobos ***** válasza:
100%

A későbbiekre...

A megsütött hagymára tett húst megpirítod,zsírjára sütöd, (ettől lesz PÖRKÖLT), majd a tűzről lehúzva, kicsit várva megpaprikázod, gyorsan elkevered,(ilyenkor oldódik ki a paprika színe a zsírban), és azonnal felöntöd KEVÉS forró vízzel, vagy csontlével.

2015. aug. 16. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes odafigyelni a bor minőségére is. Múlthéten ettem barátomnál, ő egy olcsó üveges vörös bort tett bele. Olyan igazi csöves íze lett az ételnek, gyakorlatilag ehetetlen. Ő addig fűszerezte, amíg megette, de jobb lett volna, ha azt a "bort" bele se teszi.
2015. aug. 18. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Szia.A következó a javaslatom.Hivatásos vadásztól hallottam és többször is így főztem.A pörkölt alapba fehéredésig forgasd a húst majd vedd le a tűzről 2 percig hagyd hűlni, tedd rá a pirospaprikát keverd össze ,majd önsd föl paradicsom ivólével hogy ellepje.A továbbiakban a főzés hagyományos módon történik.Szia.
2016. jún. 18. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

Hali, az én pörköltjeimre még az ex-anyósom(a szakács lányának, a szakács mestere!) is 4,8-at adott, az 5-ből!

Én így csinálom a vadat:

Pörkölt alap(hagyma, fokhagyma nem túl vékonyra szeletelve, jó minőségű őrűlt paprika) tűzhelyről levéve rakom bele a paprikát, jól elkeverem, pici forró víz, vissza a tűzhelyre pár másodperc és mehet bele a hús, átpirítás aztán fűszerezés(só, bors, kömény), felöntöm

vízzel(óvatosan), majd félidőben mehet bele a borókabogyó és majoranna...ismét zsírjára pirítás következik, majd pótlom a vizet ha kell. Az utlosó órában sűrített paradicsom(32 százalékos legalább), a vége előtt 20-30 percel pedig a vörösbor(2000 forint feletti! száraz), meg a gomba!!! fedő nélkül az utolsó fél órára, negyedóránként kavargatom, a második zsírjárasütés után(lásd: félidőben), ennyi.

2023. okt. 6. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!