Pörköltet készítek vaddisznóból és szarvasból. Azt vettem észre, hogy egy kicsit keserű az íze. Mivel tudnák gyorsan javítani az ízén? Legalább egy kicsit. Nem szeretnék kidobni 1,5 kg hust
Szóval: nem tudom mi okozhatja...
Megfőztem már néhány(??) kiló vadat, de ilyennel még nem találkoztam. Lekozmált? Túlsült a hagyma? Passz, látni, kóstolni kellene.
Más: Tudom, és vallom, hogy az ízlés nem lehet vitatéma, de a vadpörköltbe az ÉDES vörösbor, minimum merénylet a megboldogult erdőlakó ellen..)))))
A későbbiekre...
A megsütött hagymára tett húst megpirítod,zsírjára sütöd, (ettől lesz PÖRKÖLT), majd a tűzről lehúzva, kicsit várva megpaprikázod, gyorsan elkevered,(ilyenkor oldódik ki a paprika színe a zsírban), és azonnal felöntöd KEVÉS forró vízzel, vagy csontlével.
Hali, az én pörköltjeimre még az ex-anyósom(a szakács lányának, a szakács mestere!) is 4,8-at adott, az 5-ből!
Én így csinálom a vadat:
Pörkölt alap(hagyma, fokhagyma nem túl vékonyra szeletelve, jó minőségű őrűlt paprika) tűzhelyről levéve rakom bele a paprikát, jól elkeverem, pici forró víz, vissza a tűzhelyre pár másodperc és mehet bele a hús, átpirítás aztán fűszerezés(só, bors, kömény), felöntöm
vízzel(óvatosan), majd félidőben mehet bele a borókabogyó és majoranna...ismét zsírjára pirítás következik, majd pótlom a vizet ha kell. Az utlosó órában sűrített paradicsom(32 százalékos legalább), a vége előtt 20-30 percel pedig a vörösbor(2000 forint feletti! száraz), meg a gomba!!! fedő nélkül az utolsó fél órára, negyedóránként kavargatom, a második zsírjárasütés után(lásd: félidőben), ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!