Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztóban talált dióbélből...

Kiss-Kárpáty Ildikó kérdése:

Fagyasztóban talált dióbélből milyen édességet lehetne kreálni?

Figyelt kérdés
Találtam a fagyasztó alján két hatalmas zacskó dióbelet. Megkóstoltam, de elég rossz íze volt, egyrészt keserű, másrészt fagyasztó ízű. Azt gondoltam hogy valami édességet csinálnék belőle, pl cukorral összekaramellizálnám, de sajnos diódarálóm sincs, max egy vászonzacskóban tudnám húsklopfolóval összetörni valamelyest. Milyen egyszerűen elkészíthető és minimális alapanyag igényű, olcsó édességet / desszertet tudnátok javasolni, amihez felhasználhatnám a dióbelet?

2013. nov. 10. 16:02
 1/9 anonim ***** válasza:

grillázs

dós palacsinta

2013. nov. 10. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Keleti Csemege

Hozzávalók

4tojás sárgája

28dkg cukor

14dkg vaj

14dkg dió

A tojás sárga ját 14dkg cukor 14dkg vajat elmorzsoljuk

Majd belet eszük az apróra vágott diót

14dkg cukrot világos barnára pirítunk, összekeverjük a diós krémmel és pár percig együtt főzzük / amíg a pirit ott cukor elkeverik a diós krémmel.

Ha kihűlt, de még nem dermedt.2 keskeny ostya lap közé tesszük.

Majd valamilyen súllyal lenyomjuk, hogy egybe maradjon.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük

Másnap vékonyra szeleteljük:

2013. nov. 10. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha keserű dobd ki, akkor avas!!!

Nekem mindig van elfagyasztott dióm, mindenféle édességet lehet belőle készíteni, mert pontosan ugyanolyan az íze mint a normálnak, ha nem romlott!!!

2013. nov. 10. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Háztető

14dkg porcukor

14dkg margarin

4 tojás sárgája

Ezt habosra keverjük.

14dkg pörkölt darált diót ,és kisebb darbokra vágott díot vegyesen

14dkg darabolt babapiskótát

10 dkg ét csoki

Az egészet összekeverjük. Majd 1 nápolyi lapra teszük

Csoki mázat teszünk a tetejére.

2013. nov. 10. 16:14
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Az a dió már avas, akármit csinálsz belőle rossz lesz az íze! Kár a többi hozzávalóért! Tedd el, majd ha leesik a hó, kirakod a madaraknak!
2013. nov. 10. 16:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, azt hiszem ez a legutóbbi volt a leghasznossabb :D
2013. nov. 10. 16:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

avas magvakat nem szabad kitenni a madaraknak, az nekik sem jó...

szóval csak simán kuka :-(

2013. nov. 10. 16:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Sztem nem avas, mert avas ízt nem érezni rajta, hanem inkább olyan fajta dió ami picit keserű. Egész sötétbarna a dióbelet borító hártya, és az keserű rajta tulajdonképpen.
2013. nov. 10. 19:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha magaban sem finom akkor hagyd, nen lesz jo sutibe sem.:) De ha nem mind keseru,akkor apritogeppel is megorolheted. Keszits dios almaspitet,dios kortes kevert sutit, meggyes lepenyt diodarabokkal, dios cookiet, dios browniet. Illetve en mar tettem diot palacsinta es gofritesztaba is,sutes elott.
2013. nov. 10. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!