Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A dió keserű ízét mivel vagy...

A dió keserű ízét mivel vagy hogyan lehetne megszűntetni?

Figyelt kérdés
Találtam a fagyasztóban egy nagy táska dióbelet, már kb évek óta ott lapulhatott. Elővettem, kiolvasztottam és semmi baja nincs, jó lenne ledarálni és főtt tésztával elfogyasztani, de sajnos elég keserű mellékíze van. Hogyan lehetne ezt megszűntetni? Pl főzés vagy valamilyen trükkös dolog.

2015. máj. 30. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Le kell szedni a szikleveleket burkoló külső, hártyát, pl. forró vízbe dobva és szűrőkanállal kiszedve leszedhető, mint a mandulánál.
2015. máj. 30. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Én áztatni szoktam, elvileg minden ilyen mag félét be kellene, különböző időtartamokra áztatni, főleg a szezámmagot, bár azt fogalmam sincs hogy mossák át áztatás után, olyan pici szemű.

Neten fent van hogy a diót mennyi időre szokták, de én csak max 1-2 órára áztatom és átmosom, nekem úgy jobban ízlik.

Bár több éves diót még soha nem ettem, az nem tudom milyen.

Olvastam olyan receptet ahol paradicsommártásba hús helyett diót tettek, a bolognai szószba, az jól hangzott, könnyed étel hogy ne kelljen mindig húst enni, főleg melegben jobb a húsmentes étel

2015. máj. 30. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

tiszta vízben kel, esetleg kissé lúgos vagy savas vízben?

és ha étolajba vagy olívaolajba áztatnám be?

2015. máj. 31. 16:56
 4/8 lencsefőzelék ***** válasza:
77%
* megszüntetni
2015. jún. 1. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A fagyasztó sem mindenható sajnos. Több éves dió már nem jó semmire, akárhogy is praktikáznánk vele.

Megavasodott, attól van mellékíze, amit eltüntetni nem lehet, mindenből ki fog érződni.

2015. jún. 1. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor próbáld friss dióval.

Étolajat én nem használok mivel olyan vegyszerszaga van mert az előállítás során nem tudják kivonni az összes vegyszert belőle.

Én olíva olajat használok vízzel ha pirítani akarok, de a kacsazsír, disznózsír, vaj, kókuszolaj is remek.

Olajban akkor szokás eltenni, amikor van jó minőségű diód, és az olajba kioldódnak a jótékony hatásai, íze, szaga, stb. Mézbe is ekkor szokták eltenni, biztos te is láttál már olyat mondjuk népi vásárokon hogy a mézben van dió, akár fenyőág (az jól is néz ki, ajándéknak is jó), egyéb magvak vagy bármi.

2015. jún. 1. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi, az étolajban áztatás bevált, reggelre nagyjából el is ment a keserű íz, nyilván kioldódott az olajba.
2015. jún. 1. 19:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Jah igen, mert neked kioldás volt a cél.

Amiről én írtam az meg pont az ellenkezője, hogy az olíva olajba kioldódnak a jótékony dolgok és azt az olajat fogyasztjuk mondjuk enyhe dió ízzel.

De akkor ugye kidobtad az étolajat?

2015. jún. 2. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!