A dió keserű ízét mivel vagy hogyan lehetne megszűntetni?
Én áztatni szoktam, elvileg minden ilyen mag félét be kellene, különböző időtartamokra áztatni, főleg a szezámmagot, bár azt fogalmam sincs hogy mossák át áztatás után, olyan pici szemű.
Neten fent van hogy a diót mennyi időre szokták, de én csak max 1-2 órára áztatom és átmosom, nekem úgy jobban ízlik.
Bár több éves diót még soha nem ettem, az nem tudom milyen.
Olvastam olyan receptet ahol paradicsommártásba hús helyett diót tettek, a bolognai szószba, az jól hangzott, könnyed étel hogy ne kelljen mindig húst enni, főleg melegben jobb a húsmentes étel
tiszta vízben kel, esetleg kissé lúgos vagy savas vízben?
és ha étolajba vagy olívaolajba áztatnám be?
A fagyasztó sem mindenható sajnos. Több éves dió már nem jó semmire, akárhogy is praktikáznánk vele.
Megavasodott, attól van mellékíze, amit eltüntetni nem lehet, mindenből ki fog érződni.
Akkor próbáld friss dióval.
Étolajat én nem használok mivel olyan vegyszerszaga van mert az előállítás során nem tudják kivonni az összes vegyszert belőle.
Én olíva olajat használok vízzel ha pirítani akarok, de a kacsazsír, disznózsír, vaj, kókuszolaj is remek.
Olajban akkor szokás eltenni, amikor van jó minőségű diód, és az olajba kioldódnak a jótékony hatásai, íze, szaga, stb. Mézbe is ekkor szokták eltenni, biztos te is láttál már olyat mondjuk népi vásárokon hogy a mézben van dió, akár fenyőág (az jól is néz ki, ajándéknak is jó), egyéb magvak vagy bármi.
Jah igen, mert neked kioldás volt a cél.
Amiről én írtam az meg pont az ellenkezője, hogy az olíva olajba kioldódnak a jótékony dolgok és azt az olajat fogyasztjuk mondjuk enyhe dió ízzel.
De akkor ugye kidobtad az étolajat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!