Marhalábszárból már jónéhányszor főztem pörköltet. Most csak marhacomb volt kapható, főzés-technikailag mit csináljak másképpen pörkölt főzésekor?
Nagyon köszi!!! (ffi 60) Tehát akkor pl. ezt is darabolhatom szép nagy kockákra, mint a lábszárat (?)
A főzésidőt azért kérdeztem, mert a lábszárat simán szoktam főzni 5-6 (inkább 6) óráig is - és nagyon szokták dicsérni a végeredményt.
Darabolhatod szép nagy kockákra, de a főzési időre mégiscsak figyelj. (szerintem a lábszárnak sem kell 5-6 óra, de ki tudja, nem mamutot kaptunk-e )
A lábszárnak a benne lévő fenséges ízű inak puhulása miatt kell időt hagyni, hogy elolvadjon az ember szájában, amikor eszi.
A comb igaz, hogy izmos darab, de nagyon száraz is. Folyamatosan figyeld/kóstold főzés közben, és találd meg azt a pontot, amikor pont jó, és ne tovább ! Gondolom nem akarsz szálaira esett rongypörköltet enni.
Máskor, ha nem kapsz lábszárat, inkább puha hátszínt, vagy nyakat vegyél marhapörköltnek.
Üdv és kellemes ünnepeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!