Éppen fő a marhacomb, elrontottam volna, lehet még vele valamit csinálni?
Marhahúsnak sok idó kell, de én már jártam úgy, hogy több órai főzés és kuktában való párolás után is ehetetlen lett a hús, szétesett már darabjaira, de nem lehetett elrágni, szerintem a hús minőségétől is függ.
Fél óra biztosan kevés.
Ittt egy tepsis recept, ez is vagy 2 óra mire elkészül.
Nem rontottad el, csak ez egy alkalmatlan recept marhahúsra.
Ilyen módon pácolni is hülyeség, és elősütés után gyorsan párolni is lehetetlen.
2-3 órán keresztül kell párolni hogy felpuhuljon, és a pároló levet kell ízesíteni, hogy jó íze legyen, a pác semmit nem csinál vele.
Illetve ez a "pác" igen, ugyanis alap dolog semmilyen pácba nem teszünk sót, mert vízelvonó hatású, és megkeményíti a húst.
Ez egy alapból kemény marhacomb esetében nem túl szerencsés.
Fél óra nagyon kevés a marhahúsnak megfőni!
Nincs otthon kuktád?
A receptedre reagálnék:
Ha húst gyorsan pirítasz, azzal fizikailag azt teszed, hogy kérget képzel. Ez a kéreg nehezebben engedi ki a húsból a leveket/ízeket. Tehát úgymond csapdába zárod a belsejét, állagát, ízét. Ezért pirítással készítik a zamatos húsokat.
Ha főzöd, akkor a cél pont ellentétes. Ekkor arra játszol, hogy kinyerd a zamatokat a húsból. Ha megkóstolsz pl. egy marhahúst ami megmaradt a marhahúslevesből érezni fogod, hogy mennyire jellegtelenebb lett. (Éttermekben, mondhatjuk pazarlásnak is mert általában megfőzés után kidobják belőle a kukába, pont ezért nem is találsz húst a húslevesben.)
A recepted a fentiekkel összhangban lehet, mert van olyan elkészítés ami vegyíti a két elkészítési módot is. Először jön a pirítás majd azt követi párolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!