S. O. S! Elrontottam vagy még ehető lesz ez a pogácsa? Mit csináljak vele?
Ezt csináltam meg, pontosan fele menyniségekkel. A hozzászólásokban az volt, hogy fel kell futtatni az élesztőt, hát kevés cukros tejbe tettem, kb 20ml-be, fel is futott. Azt is írták, hogy dagasztógép is kell neki, meg is dagasztottam gépben, de gondolom a tej miatt nagyon lágy volt a tészta. Tettem még bele 3 ek lisztet, attól összeállt, de még mindig lágy, bár nem ragad a külseje.
Félretettem langyos helyre kelni, ezt is hozzászólásban írták. De nem tudom ez így most jó? Nem olvad meg benne a vaj? Tegyem hűtőbe?
Megéri még kinyújtani vajon így is, hoyg ennyire lágy az állaga? Még lisztezzem?
Kezdő szakács vagyok.
Mindig elolvasom a hozzászólásokat, néha ott remek tippek vannak. Itt többen nem tudták mi legyen az élesztővel ill lapos maradt nekik és tömör, erre többen írták, hogy felfuttatott élesztővel, dagasztva tökéletes a recept. Ezért választottam ezt.
De akkor még nincs elrontva, ugye? A plusz liszttől nem lesz baja?
Kelt tésztát meleg helyen kell keleszteni , hogy szép nagyra dagadjon, konyha ruhával elfedve. Ha a tészta olyan tészta jellegű (kinyújtható állapotban van) akkor természetesen folytassad és majd csak lesz valami a végén. Ez egy elég nehét receptnek tűnik sokkal egyszerűbb pogácsa receptek vannak. Kezdő szakácsnak nagyon ajánlom Horvát Ilona szakácskönyv című könyvét. (sárga borító) [link]
Sok olyan pogácsa recept van amibe nem kell amíg nem vagy kicsit tapasztaltabb inkább került az élesztős/ kelesztős recepteket.
Ki tudtam nyújtani és szaggatni, bár lágy volt nagyon, olyan zsíros felületű, gondolom a vajtól, de nem ragadt. Már a sütőben van, jól néznek ki, de meglátjuk.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!