Vegyes (sertéscomb - marhalábszár) (2 - 2 kg) pörköltet készülök főzni . Jó lesz-e úgy, hogy lényegében külön megfőzöm, aztán a végén "összerottyantom" a két állatot? (ffi59)
Az biztos, hogy én mindkettőt külön-külön imádom, és még soha életemben eszembe sem jutott, hogy összekavarjam a kettőt. Különösen, hogy mindkettőből van 2-2 kg!
Ha már mindenáron össze akarod őket, de kizárólag így, ahogy írod: először megfőzni, és csak utána kavarni össze!
A sertés megfő kb. egy óra alatt, a marha lábszár minimum 2,5 - 3,0 óra.
De azt se feledd, hogy:
- sertéspörkölt maradékot nagyon jó legközelebb pirított tarhonyával összefőzni, vagy egy adag paprikás krumpliba, esetleg hordós káposztával = húsos káposzta
- a marhapörkölt maradékot meghígítva a legjobb gulyásleves, vagy ledarálva rakott káposztába, esetleg húsos palacsintának
Más jószág, más állat, más ízek... más ízlések! :)))
Ha sertés combot veszel, akkor valóban. Bár sertésből sokkal finomabb a csülökpörkölt, vagy a körömpörkölt. A comb eléggé száraz, szálkás hús, inkább brassóit szoktam, vagy rántani, sütni.
De ha ezeket még nem csináltad, akkor tudd: a körömpörkölt minimum 2,5 - 3,0 óra, a csülök eléggé gyorsan kész, de én arról a kövérjét leszedem, és pici vízben födő alatt megabálva, mint egy töpörtőt szoktam megenni hidegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!