Sertéscomb vagy lapocka a soványabb hús? Milyen sorrendben vannak a sertéshúsok soványtól a zsírosabbig?
A comb szárazabb, a lapocka szaftosabb.
Legsoványabb a rövidkaraj/szűzpecsenye, a hosszúkaraj, tarja zsírosabb, a comb, lapocka szintén értékesebb hús, dagadó, oldalas, csülök zsírosabb, végül a szalonnák következnek.
Mit sem ér, ha egy kiló zsírral főzöl, és nyóc liter olajat iszol hozzá, desszertnek meg egy kis kakaós krémes mézes nutellás megoldás!
Zsírszegény étkezés = Mindent VÍZBEN Főzöl kevés sóval...
Jóétvágyat!
A száraz húsnak is van egy olyan jó tulajdonsága, hogy magába szívja a főzőzsírt / olajat, mint a szivacs!
Ezért írtam a vízben főzést.
Nem nagy vaszizdasz..
Nem sütök olajban. Tepsibe teszek egy kis vizet és abban sütöm sütőben.
Azért tettem fel a kérdést, mert vettem 5kg lapockát és mire leszedtem róla a zsírt/zsíros részeket 4kg lett belöle, ami szerintem elég sok veszteség.
Tehát pl:ha a comb nem lenne ilyen zsíros akkor jobban megérné azt venni???
Ha nem használsz zsírt sem, akkor jobban jársz a combbal.
A lapockáról leszedett zsírt összevágva ki lehet sütni, és akár a saját zsírjában készíteni a további ételféleséget.
Némi apró töpörtyű is marad belőle. Ez a megoldás persze azoknak praktikus, akik zsírral főznek, de ők ezt valszeg tudják is :)
Aki arra megy, higy ne legyen zsíros az egyen szűzpecsenyét vagy karajt.
A lapocka és tarja lényege, hogy nem szeded le, hanem egyben fő/ sül a saját zsiradékkal.
Amire te szeretted volna, arra alkalmatlan a lapocka..kb 20%-zsír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!