Kolbász htölteléknek mekyik marha hús kiválló? A sertés lapocka oké!
Kolbászba bármi jó..
Lényegében a már eladhatatlan húsokból lesznek a gépileg feldolgozott húskészítmények, ezért is találták fel a kolbászt..
Az értékesebb, egész húsokból sonka lesz!
A jó kolbászba csak zsíros sertéshús való. A lapocka is elég sovány. Ha még marhahúst is teszel hozzá, akkor a kolbász nagyon száraz lesz.
Amit az első írt, az a bolti kolbászokra jellemző, a házi kolbászokra nem.
Egész húst írtam, de nem gond!
A húsipar is úgy működik mint a többi!
Amit el lehet adni feldolgozás nélkül is, azt eladják úgy, a hulladékból meg terméket gyártanak, és eladják a gyártási költség plusz a haszonnal képzett árból.
Az meg hogy józsi bácsi a sufniba hogy kotványol a kolbásszal senkit nem érdekel, mert kereskedelmi forgalomba nem hozhatja, az illegális!
Kedves zerge620!
A kutyát nem érdekli, milyen moslékot gyártanak a húsiparban, nem erről szólt a kérdés.
Az, hogy belőled egy agymosottat csináltak, és szerinted hulladékból kell kolbászt készíteni a te szégyened, meg az elzüllött élelmiszer iparé.
De hálistennek nem kell azt a hulladék szemetet megvenni, mert ha Józsi bácsi őstermelő, akkor legálisan hozzá lehet jutni a magasabb minőségben előállított termékéhez, amit még joggal lehet kolbásznak nevezni.
(Nem mint ha bárki eladást emlegetett, vagy kérdezett volna, de ezen már meg se lepődöm.)
Kedves kérdező!
Csak marhából nyilván nem lehet kolbászt készíteni. Ha úgy értetted, hogy lapockával kevered, az úgy oké.
De még a lapocka önmagában is határeset, hogy elég zsíros e, marhával keverve valószínűleg elég száraz lesz.
Így én a lapocka + marhahús mellé még darálnék egy kis sima zsírszalonnát is.
A marhával egyébként az a gond, hogy annak az inait hiába darálod le, az nagyon kemény marad, olyan kicsiben is.
Szóval 2 lehetőséged van. Vagy veszel akármilyen húst, és nekiállsz tökéletesen kiszedni belőle minden inas részt, így akár lábszárat is vehetsz, vagy veszel combot.
Nem lesz drágább a comb, mert az inas hús nagy részét nem tudod felhasználni, a comb meg szinte teljesen jó alapból.
Fehérpecsenyét, vagy felsált használnék.
# 5/5 ma 18:37
És te még bedőlsz ennek az ŐSTERMELŐ dumának?
Ilyenek NEM LÉTEZNEK barátom, csak a mesékben!
Akik őstermelőnek mondják magukat azok is veszik valahonnan, vagy eleve a gyárit árulják és alkalmazottként oda vannak ültetve, lásd Lehel, bosnyák piac.
Tudod mi a házi kolbász?
Amit házi disznóvágásnál kapsz ajándékba..
A többi nem az!
De tod mit?
Gyártsál bészínből meg karajfiléből kolbászt, mangalicaszalonnával!
Az se lesz különb mint a moslékból gyártott, mert nem ezen múlik..
# 5/7 ma 18:37
Nem kell neked kiinazni a húst!
Menj el kóserboltba, ott kapsz kiinazott kivértelenített húst kilóját 4 ezerért!
Ha már ennyire a minőségre törekszel, gondolom nem számít a pénz!
Gyakorlat nélkül egyébként sem tudja kiinazni egy "átlagember", még aki 5 éve van a szakmában az se nagyon, maradjunk ennyiben.
De lehet próbálkozni, aztán majd összevarrnak a balesetibe..
"még aki 5 éve van a szakmában az se nagyon"
:D Ne magadból indulj ki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!