Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itthon egészben fél kg...

Van itthon egészben fél kg sertés lapocka. Mit tudnék belőle készíteni?

Figyelt kérdés
Rántott szelet már uncsi,brassóit nem akarok....

2013. jan. 18. 11:04
 1/9 A kérdező kommentje:
bocsi comb,nem lapocka
2013. jan. 18. 11:05
 2/9 anonim ***** válasza:
2013. jan. 18. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha brassóit nem akarsz, felcsíkozod és borsos tokány törtkrumplival fincsi.


De ha a felcsíkozott husit megpörgeted egy kis sóval, megforgatod egy kis lisztben, és mint a natúűr-szeletet szoktuk, hirtelen kisütöd.

Ehhez szoktam különböző mártásokat: sajtmártás, fokhagymás tejfölös, gombamártás, vagy éppen egy lecsó-alapot készítek, visszarakom bele a sült húst és egy kicsit összeforralom, a hús visszapuhul. Főtt rizst, főtt tésztát, esetleg kockára vágott sült-krumplit adhatsz hozzá köretnek.


Szeretem ezt a kaját, gyorsan kész, és attól függ, milyen mártás készül hozzá, mindig más-más ízt ad, nem lesz egyhangú.

2013. jan. 18. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha más nem jut eszedbe, daráld le. Lehet belőle:

- fasírt/stefánia

- tortilla/gyros (darált húsból jobb, bár a marha vagy marha-sertés az igazi, ez sem rossz)

- bármilyen fűszeres, rakott étel (tejszínes, tejfölös, paradicsomszószos, boros, tésztával, rizzsel, burgonyapürével, sajttal, gombával, csípősen vagy sem, stb...)

- ha összehozol egy paradicsomszószt, csinálhatsz hozzá gombócokat belőle

2013. jan. 18. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
A legegyszerübb, ha befüszerezed és egyben megsütöd.
2013. jan. 18. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Én biztosan valamilyen tokányt csinálnék belőle. csíkokra vágva dinsztelt hagymán fehéredésig kevergetve, majd egy pici vízzel mindig pótolva puhára párolva ,sütve. ebből aztán lehet zöldborsós, gombás, hentes, csikóstokány ... stb.

tésztával, tarhonyával ,rizzsel kiadós finom ebéd lenne belőle.

2013. jan. 18. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket!
2013. jan. 18. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:
2013. jan. 18. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:
76%

Tipp a sok lehetőség közül:

Dobd forró zsírra a nem túl apróra vágott húst, sózd, majd pirítsd fehéredésig. Öntsd fel száraz vörösborral úgy, hogy ellepje e húst. borsozd, tegyél bele fokhagymát.

Kevergesd meg időnként, mire a bort elfövi, egy felségesen omlós, szaftos ételt kapsz. SOS krumplival, csípős savanyúsággal add az éhezők elé.

2013. jan. 18. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!