Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a franciakrémes...

Hogyan kell a franciakrémes tetejét elkészíteni? El tudom itthon készíteni vagy bonyolult?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Kicsit karamellizálni kell a cukrot és tejszínnel sűrűre kell leverni.
2013. jan. 6. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szuper, én így szoktam: [link]
2013. jan. 6. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jan. 6. 21:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Oetker cukormáz. Isteni és 2 perc alatt megvan.
2013. jan. 6. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Karamell fondan.


Neten sok recept van hozzá.


Tetején a karamell fondanhoz: 1 dl víz és 20 dkg cukor kell hozzá. A cukrot egy edénybe teszem, és addig melegítem, míg barnás nem lesz. Nem kell túl sötétre pirítani. Hozzáöntjük a vizet, és addig főzzük, míg a belemártott villa ágai között ablakot nem képez. Ekkor levesszük a tűzről, és átöntjük egy márvány- vagy porcelánedénybe, és elkezdjük kavargatni, ide-oda tologatni a masszát. Amikor lassan opálosodni kezd, hozzáadunk kb. 5-6 dkg vajat. Így nem lesz olyan törékeny, és finomabb is. Ha túl gyorsan kristályosodna, akkor fel kell egy kicsit melegíteni. Akkor öntsük ezt a masszát a tésztalapra, amikor meg folyós egy kicsit, de már nehezen folyik. Gyorsan el kell kenni a lapon, mert hamar szárad, és a kockák helyét is jelöljük be.

2013. jan. 8. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2013. jan. 8. 21:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!