Pörköltet készíthetem kétféle húsból? Sertéshúsom van itthon, lapocka és comb, összerakhatom? Egyszerre főne meg a kétféle hús?
Igen, söt a pörkölt akkor igazán finom, ha többféle húsból készül. Nyugodtan csináld igy, nem lesz semmi proble´ma belöle.
Ha mindegyik disznóhús, akkor egyszerre is puhul, ha vegyesen készitenéd pl. disznó és marhahúsból, akkor a marhát jóval tovább kell általában fözni.
Az elsőhöz: a többféle hús annyit jelent,hogy sertés,marha,birka hús vegyesen,nem pedig azt,hogy az állat különféle részei vannak benne. Azért írtam,hogy nem biztos,hogy együtt fő meg,mert a disznók,aminek a húsát vetted,nem egyforma "idősek"voltak a vágáskor. Ha egészen fiatal volt az állat,az hamarabb megfől,ha viszont öregebb,akkor tovább kell főzni.
A fiatal állat húsa világos, (rózsaszín). Minél öregebb az állat,annál sötétebb,vörösebb a húsa. Ez minden tőkehúsra igaz. Erre vásárláskor is érdemes odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!