Rakott krumplit összerakhatom az étkezés előtt egy nappal, hogy csak be kelljen rakni a sütőbe sülni?
Én úgy tudom, hogy a burgonyát vízben kell hagyni, különben rettenetesen megbarnul.
Kérdésedre a válaszom ezért: nem.
De ez nem jelenti azt, hogy nincs rá más módszer csak én nem ismerem. :)
A burgonya nem barnul megfőve.
Egy éjszaka alatt nem szárad ki annyira, simán össze lehet rakni.
Annyit kell belekalkulálni, hogy ha frissen pakolod össze, még meleg burgonyával, akkor 50-60 °C maghőmérséklettel kezded sütni, ha meg hűtőben állt egy napig, akkor 3 °C-ról indítod, szóval a sütési időhöz adj hozzá vagy 20 percet.
Szia!
Mi úgy csináljuk a rakott krumplit, hogy nem főzzünk meg a krumplit.
Csak simán bele kell szeletelni, összepakolni, és a végén egy nagy tejfölt elkeverni tejjel, hogy jó híg legyen, azzal leönteni, és letakarva megsütni.Sokkal finomabb, mint ha főtt krumpliból lenne készítve, mert nem olyan "száraz".Eddig mindenki ezt mondta, aki kóstolta, és most már mindenki így is csinálja :).Nem kell vele annyit feleslegesen pepecselni.Próbáljátok ki!
Barna krumplis vagyok. :)
Nem mertem másnapra hagyni soha a megpucolt krumplit (pláne mikor ipari mennyiségűt hámoztam meg:)) amiatt, mert megbarnulhat.
De így, hogy most már tudom hogy csak nyersen barnul, én is kifogom próbálni főve előre készítve a tepsis krumplit!
Köszi a tippet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!