Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kolbász htölteléknek mekyik...

Kolbász htölteléknek mekyik marha hús kiválló? A sertés lapocka oké!

Figyelt kérdés
2015. jan. 3. 15:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

"Nem lesz drágább a comb, mert az inas hús nagy részét nem tudod felhasználni"

Ebből a kijelentésedből indultam ki...

2015. jan. 3. 18:58
 12/12 zolidobos ***** válasza:
100%

Jól el vagytok...)))

Na szóval! Először is meg kell védjem a TISZTESSÉGES őstermelőket, szerencsére vagyunk még néhányan. Manufakturális módszerekkel, a legnagyobb odafigyeléssel gyártunk olyan árukat, amik a nagyüzemben nem készülnek. Természetesen ennek megfelelően alakul az ára is, bár a vevőim szerint megfizethető. Jómagam, amikor jó 6 éve elkezdtem a gyártást, három dolgot jelöltem meg célul:

1. Visszaidézni gyermekkorom ízeit

2. Semmi szintetikus adalékot nem használok a gyártásnál.

3. Amit én nem szívesen ennék meg, azt nem adom másnak sem.

Eddig sikerült betartani, vásárlóim legnagyobb megelégedésére.

A kolbászról.

Az, hogy a kolbászba "minden jó" barokkos túlzás. Jó kolbász, csak jó alapanyagból készülhet. Nevezetesen sertés comb, lapocka, dagadó, tarja, ipari(hasalja) szalonna, tokaszalonna. természetesen mind csontozva, bőrtelenítve.

Arányiban a 70:30 százalékos színhús/zsiradék arány tekinthető etalonnak,de ettől a tervezett tárolási idő, és egyéni ízlés alapján +-10%-al el lehet térni.

marhából a comb, lapocka alkatrészei belevalók, max 20%-ban, plusz 10%-al megemelve a hozzáadott zsiradékot.

Ha marhát is szeretnél bele,ne használj 5-ösnél nagyobb furatú daráló tárcsát, mert a nagyobb darabos marha megszikkad, és olyan lesz, mint a sörét a kolbászban.

Jó töltögetést, majd referálj az eredményről!

2015. jan. 4. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!