Kolbász htölteléknek mekyik marha hús kiválló? A sertés lapocka oké!





"Nem lesz drágább a comb, mert az inas hús nagy részét nem tudod felhasználni"
Ebből a kijelentésedből indultam ki...





Jól el vagytok...)))
Na szóval! Először is meg kell védjem a TISZTESSÉGES őstermelőket, szerencsére vagyunk még néhányan. Manufakturális módszerekkel, a legnagyobb odafigyeléssel gyártunk olyan árukat, amik a nagyüzemben nem készülnek. Természetesen ennek megfelelően alakul az ára is, bár a vevőim szerint megfizethető. Jómagam, amikor jó 6 éve elkezdtem a gyártást, három dolgot jelöltem meg célul:
1. Visszaidézni gyermekkorom ízeit
2. Semmi szintetikus adalékot nem használok a gyártásnál.
3. Amit én nem szívesen ennék meg, azt nem adom másnak sem.
Eddig sikerült betartani, vásárlóim legnagyobb megelégedésére.
A kolbászról.
Az, hogy a kolbászba "minden jó" barokkos túlzás. Jó kolbász, csak jó alapanyagból készülhet. Nevezetesen sertés comb, lapocka, dagadó, tarja, ipari(hasalja) szalonna, tokaszalonna. természetesen mind csontozva, bőrtelenítve.
Arányiban a 70:30 százalékos színhús/zsiradék arány tekinthető etalonnak,de ettől a tervezett tárolási idő, és egyéni ízlés alapján +-10%-al el lehet térni.
marhából a comb, lapocka alkatrészei belevalók, max 20%-ban, plusz 10%-al megemelve a hozzáadott zsiradékot.
Ha marhát is szeretnél bele,ne használj 5-ösnél nagyobb furatú daráló tárcsát, mert a nagyobb darabos marha megszikkad, és olyan lesz, mint a sörét a kolbászban.
Jó töltögetést, majd referálj az eredményről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!