Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok készíteni...

Mit szoktatok készíteni sertés combból, lapockából és tarjából?

Figyelt kérdés

2013. szept. 10. 12:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Szinte mindent lapockából és tarjából. a combot nem kedveljük annyira.

lapockából ragulevest, gulyást-babgulyást (persze a marhalábszár sokkal jobb ) fasírtot, rántotthúst, göngyölthúst, fokhagymás egybesültet, cigánypecsenyét, brassóit...

tarját szintén egybe sütve, vagy szeletben bepácolás után tepsiben sütve,rántva is díjazza a férfiszakasz.

saslikhoz is kiváló alapanyag a tarja.

2013. szept. 10. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk a lapockát használjuk univerzális hús-alapanyagként: kockázva: pörköltnek, ragulevesnek, csíkokra vágva tokánynak, vagy hasonlóknak.

A combot (dióját) szeletben rántani, natúrnak, göngyölt-töltött ételeknek, stb. stb.

Tarját sütve: akár fokhagymásan, akár jó sok vöröshagymával, borssal, babérlevéllel, stb. + borral, (= sertéshús vadasan recept alapján) vagy ezt szoktuk felkockázni brassóinak (nem annyira száraz, mint a többi), ez esetben a csontjából lesz egy pici leves valami friss zöldséggel: borsó, karfiol, hasonló bele.


És még ki tudja, mi minden kajákat lehet összehozni belőlük, de alapjaiban mi inkább így vásároljuk-használjuk-sütjük-főzzük.

2013. szept. 10. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat és az ötleteket :)
2013. szept. 11. 09:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!