Mit szoktatok készíteni sertés combból, lapockából és tarjából?
Szinte mindent lapockából és tarjából. a combot nem kedveljük annyira.
lapockából ragulevest, gulyást-babgulyást (persze a marhalábszár sokkal jobb ) fasírtot, rántotthúst, göngyölthúst, fokhagymás egybesültet, cigánypecsenyét, brassóit...
tarját szintén egybe sütve, vagy szeletben bepácolás után tepsiben sütve,rántva is díjazza a férfiszakasz.
saslikhoz is kiváló alapanyag a tarja.
Nálunk a lapockát használjuk univerzális hús-alapanyagként: kockázva: pörköltnek, ragulevesnek, csíkokra vágva tokánynak, vagy hasonlóknak.
A combot (dióját) szeletben rántani, natúrnak, göngyölt-töltött ételeknek, stb. stb.
Tarját sütve: akár fokhagymásan, akár jó sok vöröshagymával, borssal, babérlevéllel, stb. + borral, (= sertéshús vadasan recept alapján) vagy ezt szoktuk felkockázni brassóinak (nem annyira száraz, mint a többi), ez esetben a csontjából lesz egy pici leves valami friss zöldséggel: borsó, karfiol, hasonló bele.
És még ki tudja, mi minden kajákat lehet összehozni belőlük, de alapjaiban mi inkább így vásároljuk-használjuk-sütjük-főzzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!