Mit lehet sertés lapockából csinálni?
Bármit, amit egyébként combból szoktál, csak a rántott szelet nem annyira élvezhető belőle, mert sokkal inasabb és ezáltal rágósabb marad.
Pörkölt, borsos tokány, ragu-leves, rizses-hús, akármi.
minden igaz, amit előttem írtak, csak az nem , hogy inasabb, rágósabb. a lapocka az első sonka, így közel sem olyan izmos, rugós, mint a hátsó, vagyis a comb.
sokkal puhább a combnál rántani is, csak le kell a zsíros részeket fejteni róla.
én mindig egy nagyobb darabot veszek, 2,-2,5 kilósat és magam szedem szét.
először a zsíros részeket szedem le. kivágom a szeletelhető részeket, majd a leesőket, ragunak, pörköltnek, tokánynak felaprítom. a szép szeleteket elteszem rántani, göngyölthúsnak, vagy pl lecsós szeletnek.
15,47-es vagyok!
Bocsánat a sertésnek az igazi rántani való része a "diója", ami viszont a hátsó sonka része!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!