Tartárt, hogy a legegyszerűbb csinálni? (Szoptatok)
Én sem értem:D
De pontos arányt nem tudok, nyomj valamennyi majonézt a tálba, tegyél rá tejfölt, fél kis kanálnyi cukrot, borsot érzésre és pár csepp citromlevet! Aztán kóstold meg és érezni fogod h tejföl v majonéz kell-e még, de azt mondanám kb fele-fele arányban kell
én ugy csinálom hogy kb két teáskanál mustár, kicsi ecet, édesítőporból ugyanannyi kb mnt a mustár, csipet só és bors, ezt összekutyulum.
Majonézt és tejfölt adok hozzá 1:2 arányban kb. Aztán kóstolással igazítom még az ízeket.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Úgy jön ide a szoptatás, hogy nekem nyers tojásos receptet is ajánlottak és ha jól tudom nyers húst, nyers tojást nem szabad enni! Vagy Én tudom rosszul? Vagy félre akart vezetni az aki nyers tojásos receptet mondta?
Hát igen!! Szalmonellás tojást nem csak szoptatás alatt nem kell enni.Nyers húst ---hát ízlés dolga.
1 tojás sárgájs,1 dl olajjal kikeverve,ez a majonéz,és ebbe kell a kis pohár tejföl,2 kanál mustár,pici só,bors,citromlé,cukor,esetleg egy korty bor.
nem,, nem akartak félrevezetni a valódi majonéz nyers tojássárgájából és olajból készül.
De azért találták ki a kényelmi termékeket, hogy otthon is
gyorsan biztonságosan lehessen, adott esteben tartármártást készíteni.
ahogy többen írták, egy tálkába nyomsz fél tubus majonézt, egy kávéskanál muntárt, egy csipet porcukrot, citrom legyen kéznél, hogy tudjad ízlés szerint savanyítani. tejföl kb kétszer-háromszor annyi, mint a majonéz. egy kis fehérborssal is megszórhatod, ízesebb lesz tőle.
kóstolgatni kell, hogy a a mustár-cukor-citromlé plusz a tejföl savanyúsága egy kellemes édes savanyú ízt hozzon ki.
Sajnos igazi, finom tartárt csak nyers tojásból lehet készíteni, amibe ráadásul még kis fehérbor is kell, de találtam a neten tojás nélkülit, igaz ezt még nem próbáltam, de ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!