Gyros csirkemellből, a legegyszerűbb diétás módon? (F vagyok :S)
Van 1 kg csirkemellfilém.
Férfi vagyok, nem értek semmi konyhai eseményhez. :S
Hazafelé veszek gyros fűszerkeveréket. Van otthon étolaj (Floriol), bár keveset akarok hozzá használni, mert komoly diétán vagyok.
Ilyesféleképpen képzelem el a leírások alapján:
- "lapjára" teszem a csirkemellfilét, és 3 felé vágom (vagy 2?)
- ezeket kb. ujjnyi vastag csíkokra vágom
- összekavarok egy kis olajat gyros fűszerrel, és belemártogatom a csíkokat
- 1 órára a hűtőbe teszem (letakarva??)
- Kiveszem, és egy jó kis teflonos akármiben "hirtelen" kisütöm
A serpenyőben kell hogy legyen olaj, vagy elég ami a húson van? (Tényleg nagyon keveset akarok használni, k..va sok kalória van benne!)
Mit jelent a hirtelen kisütés? Hány perc vagy másodperc?
Meg ha van még hülyeség amit írtam, akkor szóljatok! :S
Én kb hetente csinálom ezt a gyros csirkét/pulykát. Imádom :)
Szóval összevagdosom, ahogy leírtad a megmosott husit. Bele egy nagy műanyag tálba. Erre rálöttyintek olajat max kb 1/2-1 dl, és rászóróm a zacsi fűszert. egy fakanállal összekeverem és állni hagyom hűtőben 1 órát. Utána előveszem a legnagyobb teflon serpenyőt. Minél jobban elterül a hús, annál hamarabb sül meg. Beleöntöm az egészet és jó nagy lángon, kevergetve addig sütöm, míg megfehéredik a hús, nem lesz lé alatta, és itt-ott kezd barnulgatni kicsit. Észre fogod venni. Akkor belekóstolsz. És kész:)
Minden rajta van a zacskón. Nem kell plussz olaj, csak annyi a húsról. Nem kell úsznia, így kicsit meg tudd pirulni. Kavargatni kell, egy fa lapáttal lehetőleg.
Sült krumpli elkél mellé.
Nem muszáj egy órára hűtőbe tenni, 10 perc is megteszi.
Letakarva, hogy a tejnek ne legyen gírosz szaga.
A hirtelen sütés az nem az időt jelenti, hanem a hőfokot: nagy lángon kell sütni, közben forgatni, kavarni. Világos barnára. Ne zsugorodjon még össze, addig.5-10 perc. Egyet kettévágsz: ha nem véres belül, akkor megsült.
Ha nem akarsz hízni, akkor zöldsaláta, vagy hajában, asütőben megsütött krumpli jó mellé.
Egy jó tanács, ha nem akarod szénné égetni: tiszta olajat tegyél a serpenyőbe, a pácból kivéve pedig csepegtesd le a húst, mielőtt belerakod (törölgetni nem kell). Ha a fűszeres olajat sütöd meg, a fűszer megég benne.
És: egy teáskanál só szerintem iszonyú sok az ubira. Én semennyit nem teszek bele, ellenben fele joghurt-fele tejfölből csinálom. Kicsit lehet sózni, de ennyi felesleges rá, terheli a szívedet, megköti a vizet. Fogyókúránál ez utóbbira is kell figyelni.
Szeretlek titeket! :D:D
Ma ízorgiát csapok, úgy magamban. Csinálok olyan cacikit is mellé, frankón! :) Mentek a pontok.
Nahát végül elkészült :D
Ez az utolsó adag, mert az 1kg-ot 4 részletben sütöttem ki. Az uccsó adag lett a legsápadtabb. Úgy ránézésre jó ez így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!