Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyros csirkemellből, a legegys...

Gyros csirkemellből, a legegyszerűbb diétás módon? (F vagyok :S)

Figyelt kérdés

Van 1 kg csirkemellfilém.

Férfi vagyok, nem értek semmi konyhai eseményhez. :S

Hazafelé veszek gyros fűszerkeveréket. Van otthon étolaj (Floriol), bár keveset akarok hozzá használni, mert komoly diétán vagyok.

Ilyesféleképpen képzelem el a leírások alapján:

- "lapjára" teszem a csirkemellfilét, és 3 felé vágom (vagy 2?)

- ezeket kb. ujjnyi vastag csíkokra vágom

- összekavarok egy kis olajat gyros fűszerrel, és belemártogatom a csíkokat

- 1 órára a hűtőbe teszem (letakarva??)

- Kiveszem, és egy jó kis teflonos akármiben "hirtelen" kisütöm

A serpenyőben kell hogy legyen olaj, vagy elég ami a húson van? (Tényleg nagyon keveset akarok használni, k..va sok kalória van benne!)

Mit jelent a hirtelen kisütés? Hány perc vagy másodperc?

Meg ha van még hülyeség amit írtam, akkor szóljatok! :S

2011. febr. 22. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kb hetente csinálom ezt a gyros csirkét/pulykát. Imádom :)

Szóval összevagdosom, ahogy leírtad a megmosott husit. Bele egy nagy műanyag tálba. Erre rálöttyintek olajat max kb 1/2-1 dl, és rászóróm a zacsi fűszert. egy fakanállal összekeverem és állni hagyom hűtőben 1 órát. Utána előveszem a legnagyobb teflon serpenyőt. Minél jobban elterül a hús, annál hamarabb sül meg. Beleöntöm az egészet és jó nagy lángon, kevergetve addig sütöm, míg megfehéredik a hús, nem lesz lé alatta, és itt-ott kezd barnulgatni kicsit. Észre fogod venni. Akkor belekóstolsz. És kész:)

2011. febr. 22. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
De ehhez kell tzatziki is, úgy az igazi. Egy ubit lereszelsz nagy lukún, megsózod 1 teáskanál sóval. Fél óra múlva kinyomod a levét. Keversz hozzá 1 joghurtot, nyomsz bele (vagy reszelsz) 2 fokhagymagerezdet. Esetleg kellhet bele még egy csipet só ha sósabban szereted.
2011. febr. 22. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Sőt én a pitát is házilag sütöm. Annak nem írom le a receptjét, mert fent van a google-on is. :)
2011. febr. 22. 15:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden rajta van a zacskón. Nem kell plussz olaj, csak annyi a húsról. Nem kell úsznia, így kicsit meg tudd pirulni. Kavargatni kell, egy fa lapáttal lehetőleg.

Sült krumpli elkél mellé.

Nem muszáj egy órára hűtőbe tenni, 10 perc is megteszi.

Letakarva, hogy a tejnek ne legyen gírosz szaga.

A hirtelen sütés az nem az időt jelenti, hanem a hőfokot: nagy lángon kell sütni, közben forgatni, kavarni. Világos barnára. Ne zsugorodjon még össze, addig.5-10 perc. Egyet kettévágsz: ha nem véres belül, akkor megsült.

Ha nem akarsz hízni, akkor zöldsaláta, vagy hajában, asütőben megsütött krumpli jó mellé.

2011. febr. 22. 16:01
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Egy jó tanács, ha nem akarod szénné égetni: tiszta olajat tegyél a serpenyőbe, a pácból kivéve pedig csepegtesd le a húst, mielőtt belerakod (törölgetni nem kell). Ha a fűszeres olajat sütöd meg, a fűszer megég benne.

És: egy teáskanál só szerintem iszonyú sok az ubira. Én semennyit nem teszek bele, ellenben fele joghurt-fele tejfölből csinálom. Kicsit lehet sózni, de ennyi felesleges rá, terheli a szívedet, megköti a vizet. Fogyókúránál ez utóbbira is kell figyelni.

2011. febr. 22. 16:27
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
múlt héten csináltunk: nem ég meg és nem kell plussz olaj. Úgy a jó, ahogy a leírás szól.Nagyon finom volt.
2011. febr. 22. 16:32
 7/10 A kérdező kommentje:

Szeretlek titeket! :D:D

Ma ízorgiát csapok, úgy magamban. Csinálok olyan cacikit is mellé, frankón! :) Mentek a pontok.

2011. febr. 22. 16:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Nahát végül elkészült :D

[link]

Ez az utolsó adag, mert az 1kg-ot 4 részletben sütöttem ki. Az uccsó adag lett a legsápadtabb. Úgy ránézésre jó ez így?

2011. febr. 22. 23:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Ránézésre tökéletes:))
2011. febr. 23. 14:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ízre is jó volt. :)
2011. febr. 27. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!