Egyszerű és nagyszerű finomság csirkemellből?
A legnemesebbek egyike jelzőt egyrészt azért érdemelte ki nálam, mert jelentős a színhús tartalma, ami a belőle készíthető ételek számát kevésbé korlátozza, mint a csontos részek, másrészt az ára végett.
Valóban egyben sütve vagy akár főzve is, száraz, fojtós.
A csirkemelles őzgerincet ismerem, és bátran ajánlom mindenkinek. Köszönöm a válaszokat.
Valami más ezeken kívül?
Szerintem a tejszínes-gombás csirkemellcsíkok rizzsel vagy burgonyakrokettel ünnepélyes keretek között is vállalhatók. :)
A mi kedvencünk csirkemellből:
Olajon apróra vágott hagymát pirítunk. Megtisztított, lereszelt vagy karikázott gombát teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy egy kicsit a gomba összeessen. Ha elforrt a gomba leve, felkockázott füstölt-főtt tarját adunk hozzá, és megpirítjuk.
Kiszedjük egy tányérba vagy tálba, ugyanebben az olajban (de lehet új is) a kiklopfolt és besózott (fűszerkeverékes) husit megpirítjuk egy kicsit.
Tepsibe beletesszük a husit, rá a hagymás-gombás-tarjás masszát, lefedjük, és kb. 3-4-es fokozaton hagyjuk sülni.
15 perc után leöntjük sós-borsos-fűszeres tejföllel, sajtot szórunk a tetejére, és még visszatesszük 15-20 percre.
A legvégén levesszük a fedőt vagy a fóliát, maximumra tesszük a lángot, és kicsit megpirítjuk a sajtot.
Hozzá rizst vagy tésztát kínálunk.
Ha ügyes vagy, ezt is tudod szépen tálalni (nekem nem mindig sikerül :D), és tényleg isteni. :)
Óvárinak is meg lehet csinálni. A felszeletelt csirkemellet kicsit kiklopfolod, beleteszed a tepsibe, a szeletekre teszel egy-egy szelet sonkát, gombát és sajtot, majd megsütöd.
Vagy szoktam úgy is, hogy a husira paradicsomkarika, kukorica és sajt, és így betolom a sütőbe. Néha pácoljuk sütés előtt, de enélkül is jó szokott lenni.
Jaffai csirke :) Igaz, a recept combot is ír, de én pl. azt nem szeretem, simán megcsinálom csak mellből is.
Nagyon finom, szerintem nem bonyolult, ráadásul számomra egy igazi különlegesség is, eltér a megszokott ízvilágtól.
Aztán itt van még a mézes csípős csirke, amit a kínaiak szokta csinálni, megcsináltam már itthon többször is, szintén nagyon fincsi: [link]
Bár nem tudom, hogy ezek mennyire passzolnak az ünnepi asztalra (nálam simán belefér), de ha nem ilyesmire is gondoltál, egy hétvégi ebédként azért megállják a helyüket :)
Na, végül egy kevésbé pikáns, amúgy szintén nagyon finom recept, csirkemell márványsajt mártással:
Bocs, hogy külföldi oldalt linkeltem, remélem nem okoz gondot, csak én gyakran főzök "angolul", és nekem is csak eredeti nyelven van meg a recept.
Alabumbi:)
tepsi aljára bacon szalonna, rá csirkemell, arra reszelt alma, arra tejföl, rá reszelt füstölt sajt majd megint bacon szalonna:) sütőbe megsütni, hozzá lehet krumplit enni és kész is:P annyira finom, és nem is száraz a hús, mert a többi hozzávalóból megszívja magát. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!