Rizs elkészítése? Hogy tudok megcsinálni 3 kg rizst úgy hogy ne ragadjon össze?
A közönséges "A" rizsből is készíthetsz pergőszemű rizst, ha először megpirítod olajon, majd egy nagy jénai tálba öntöd, kicsit megsózod, leöntöd annyi vízzel, hogy ellepje és beteszed a sütőbe lefedve!
Csodaszép, nagyon finom pergős rizsed lesz, nem ragacsos!
Én szoktam tenni bele 1-2 vöröshagyma fejet is, ettől finom ízes lesz.
Fent a gáztűhelyen bárhogy próbálkoztam eddig, mindig vagy odaégett, vagy ragacsos lett...
Ha gyorsan kell, akkor a zacskós Uncle Beans rizst használom. :DDD
Előgőzölt(!) rizst kell venni,(nem véletlenül drágább 2x)és ahogy írták.. : Kevéske forró olajon megforgatni,majd felönteni 2x annyi vízzel mint amennyi rizs van, sózás,és ételízesítő hozzá és lassú tűzön kb 15 perc alatt míg el nem tűnik a leve.
3kg-nál : kb 3-4dl olaj,2 ek. só,1 ek. ételízesítő és 6 L víz,és ha lehet teflonos edényben(pl wok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!