Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet azt megcsinálni...

Hogy lehet azt megcsinálni hogy a rizs jó puha legyen és a lehető legkevesebb vizet szívja magába?

Figyelt kérdés
2011. okt. 19. 20:06
 1/10 Zakathol válasza:
Sehogy. Azért puhul mert vizet vesz fel. Ha puha, sok víz van benne, ha kicsit roppan akkor meg kevesebb...
2011. okt. 19. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:

és hogy jó az emésztésnek?

lehet kicsit kemény?

2011. okt. 19. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A rizs mrgfeleőre készítése valóban extrém sport kezdőknek..
2011. okt. 19. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

puffasztott rizs: puha és víztelen.. :)

ha simán főzöd, akkor épp a vízfelvételtől puhul, ahogy az első is írta..

2011. okt. 19. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Zakathol válasza:

Teljesen mindegy az emésztésnek szerintem :D

A rizs is olyan kb mint a tészta, hogy a forrásban lévő vízben levéstől még nem változik benne semmi, csak felszívja a vizet, tehát a gyomornak szerintem mindegy, hogy mennyi víz van benne.

Ha hideg vízbe rakod a vizet akkor is megpuhul, max csak hosszabb idő alatt.

2011. okt. 19. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Zakathol válasza:

"Hideg vízbe rakod a vizet"... :D

Szóval hideg vízbe rakod a rizset..

2011. okt. 19. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
kétszer annyi víz kell mint rizs és amikor teljesen eltűnik a víz akkor kész is. így tökéletes lesz.
2011. okt. 19. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
1 pohár rizset forró olajon picit megpirítod, majd fűszerezed, s hozzáadsz 2 pohár (tehát dupla mennyiségű) vizet. Lefeded, majd mikor majdnem kész megkavarod. Ha már nincs rajta víz, akkor szoktam elzárni, és még picit puhul (nekem villanyos van, tehát attól, h elzárom, még meleg), max még megkavarom, hogy ne kapja le.
2011. okt. 20. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Előző vok.

Úgy is szoktam csinálni, hogy simán bő vízben megfőzöm, mint a tésztát, leszűröm, kész is. És így minden szem különálló, nem ragad ösze. nagyüzemi konyhán (pl.itt a munkahelyemen) is így csinálják.

2011. okt. 20. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
*össze..bocsi, siettem.
2011. okt. 20. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!