Hogy lehet azt megcsinálni hogy a rizs jó puha legyen és a lehető legkevesebb vizet szívja magába?
Figyelt kérdés
2011. okt. 19. 20:06
1/10 Zakathol válasza:
Sehogy. Azért puhul mert vizet vesz fel. Ha puha, sok víz van benne, ha kicsit roppan akkor meg kevesebb...
2/10 anonim válasza:
és hogy jó az emésztésnek?
lehet kicsit kemény?
3/10 anonim válasza:
A rizs mrgfeleőre készítése valóban extrém sport kezdőknek..
4/10 anonim válasza:
puffasztott rizs: puha és víztelen.. :)
ha simán főzöd, akkor épp a vízfelvételtől puhul, ahogy az első is írta..
5/10 Zakathol válasza:
Teljesen mindegy az emésztésnek szerintem :D
A rizs is olyan kb mint a tészta, hogy a forrásban lévő vízben levéstől még nem változik benne semmi, csak felszívja a vizet, tehát a gyomornak szerintem mindegy, hogy mennyi víz van benne.
Ha hideg vízbe rakod a vizet akkor is megpuhul, max csak hosszabb idő alatt.
6/10 Zakathol válasza:
"Hideg vízbe rakod a vizet"... :D
Szóval hideg vízbe rakod a rizset..
7/10 anonim válasza:
kétszer annyi víz kell mint rizs és amikor teljesen eltűnik a víz akkor kész is. így tökéletes lesz.
8/10 anonim válasza:
1 pohár rizset forró olajon picit megpirítod, majd fűszerezed, s hozzáadsz 2 pohár (tehát dupla mennyiségű) vizet. Lefeded, majd mikor majdnem kész megkavarod. Ha már nincs rajta víz, akkor szoktam elzárni, és még picit puhul (nekem villanyos van, tehát attól, h elzárom, még meleg), max még megkavarom, hogy ne kapja le.
9/10 anonim válasza:
Előző vok.
Úgy is szoktam csinálni, hogy simán bő vízben megfőzöm, mint a tésztát, leszűröm, kész is. És így minden szem különálló, nem ragad ösze. nagyüzemi konyhán (pl.itt a munkahelyemen) is így csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!