A mikrós pattogatott kukoricát hogy kell tűzhelyen megcsinálni?
Mivel még nem próbáltam így elkészíteni, ezért csak tippem van:
egy kb. 3-4 literes lábosba öntsd bele és erős tűzön fedd be fedővel, de egy kis rést hagyj neki.
Önts egy evőkanálnyi olajat a fazékba.
Gyújts alá
Ha megmelegedett az olaj, akkor körkörös döntéssel terítsd szét az edény egész alján.
Az olaj azért szükséges, hogy ne csak egy pici ponton érjen a mag a forró felülethez, hanem legyen hőátadó közeg is.
Szórj bele sót.
Az eddigi műveletekkel nem szabad várni, mert megég az olaj.
Szórj bele annyi magot, hogy csak egy rétegben legyen az edény alján, vagyis mind érjen le a forró felületre.
Tedd rá a tetőt - akinek átlátszó üvegtetejű edénye van, az akár láthatja a folyamatot - és kenjed neki a max gázt
Amikor elkezd pattogni, időnként rázd meg az edényt, hogy a kipattogott kukorica által fentebb került magok lemenjenek az edény aljára. Mikor már 2-3 másodpercet kell várni a pattogásra, valszeg 99%-a kész, ne erőltesd, mert odakozmál a kipattogott.
Az edény tetejét a házon kívül vedd le, kint menjen ki belőle az égett szag. Bele is fújhatsz az edénybe légöblítés gyanánt, de ne közelről, mert szemedbe csap a forró gáz. Az edény a tűzhelyre tedd vissza, mert még mindig rohadtul meleg, a terítőnek annyi, ha asztalra teszed.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!