Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rizs elkészítése? Hogy tudok...

Rizs elkészítése? Hogy tudok megcsinálni 3 kg rizst úgy hogy ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
Próbáltam két adagban, de akkor sem sikerült. Csak olyanok válaszoljanak akik tényleg tudják is! SOS!!
2010. jún. 11. 22:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
6%
Szemenként kell megfőzni.
2010. jún. 11. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
72%

egy kanál olajat tegyél a vízbe,

mint amikor tésztát főzől ugyanúgy.

2010. jún. 11. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
A rizst olajon meg kell pirítani és utána felönteni vízzel majd ha kell pótolni míg meg nem fő.
2010. jún. 11. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

A rizs akkor jó, ha összeragad, mert csak így lehet megenni pálcikával. Tényleg.


Ahhoz, hogy ne ragadjon, spéci olyan rizst kell venni, pl Uncle Ben's előfőzött tasakos 10 percest. Na, az tényleg szenként marad, pálcikával megenni lehetetlen. Az a villás étkezésekre van kitalálva.

2010. jún. 11. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A 23.19-es válasz a tuti! Anyukámtól épp most tanultam meg, hogy a rizst pirítani kell kevés olajon (akárcsak a tarhonyát). És akkor nem ragad össze. Már tíz éve ragadós rizst csináltam, most itt volt anyu, végre tudok normális pergős rizst csinálni.


Ha van ekkora edényed, amibe egyszerre belefér a 3 kg rizs plusz a viz hozzá, és kevergetni is tudod rendesen, hogy piruljanak meg a szemek (nem nagyon, de azért látszódjék rajtuk), akkor csinálhatod egyben is, de ha kezdő vagy, akkor inkább 3x-orra csináld meg kilónként. És akkor már az elsőnél látod, hogy jól csináltad-e vagy sem.

2010. jún. 11. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 tetro ***** válasza:
Ne sima A rizst használj... Nekem a Basmati nem szokott összeragadni.
2010. jún. 11. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem ragados rizset akarsz, akkor ne vedd a sima rizset. A basmati nem ragad, ezert ezt ajanlom.

Szerintem a jo rizsnek a titka megfelelo rizs-viz arany, lassu homersekleten parolni, es a vegen, amikor mar felforrosodik nem szabad kavarni.

2010. jún. 11. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
92%
23:29-es vagyok. Én végig kavargatom a rizst, amit előtte megpirítok. Különben leég. A víz-rizs arány tényleg nagyon fontos, és csészével mérem ki mindig, és ahány csésze rizs,pontosan kétszer annyi csésze víz. És mégse ragad össze a rizsem. Sima A-s és B-s, egyszerű rizseket (is) használok.
2010. jún. 11. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Először olajon pirítsd meg, majd öntsd fel vízzel, hogy 1-2 újnyira belepje, majd kezd el főzni kis lángon, majd kapcsold le, és hagy egy fél órát a saját gőzében vagyis a fedőt fel ne emeld. 18/F
2010. jún. 12. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ázsiai barátnőm, Ő tanított meg a rízs elkészítésére, mert Én mindíg elrontottam ragadós, nyálkás lett állandóan.De aztán elmondta, hogy:

Fölteszed a lábost, edényt mindegy.. kicsit megpirítod olajon vagy vajon, megsózod és ráöntesz vizet úgy hogy jóval ellepje. Ráteszed a fedőt, leveszed takarékra a lángot és nagyon fontos, hogy ne nyitogasd, ne kavargasd. 10 perc után ránézel nem kavarod el ez fontos és ha kell még rá víz öntesz, ha nem akkor kész is. Én így csinálom és nekem mindíg jó lesz így.

2010. jún. 12. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!