Tojáshab bekeverése?
Figyelt kérdés
Hogy kell úgy belekeverni a tésztába a már felvert tojáshabot hogy ne essen össze, törjön szét meg ilyesmi?2018. febr. 13. 06:40
1/4 anonim válasza:
Lassú mozdulatokkal, alulról fölfelé az edény közepe felé. Ha nem tökéletesen egynemü, az nem baj, elég nagyjából összekeverni. A legtöbb receptben eléggé el van túlozva, hogy milyen könnyen összeesik, ez csak akkor lenne így, ha az összes levegöt kikevernéd a habból.
2/4 anonim válasza:
A legjobb habverővel, apránként bele keverni a tésztába.
3/4 anonim válasza:
Én óvatosan keverem s persze kézzel, normál gépi habverővel garantáltan összeesik már akkor is, ha még csak egy kis zsírt kevertem a fehérjébe, csak a cukrot, fahéjat bírja ki. Az túl gyors neki, a kezem viszont nem, sosem esett még úgy össze, kivéve, ha rengeteg nehéz egyébhez kevertem, akkor láthatóan csökkent a térfogata, de azért maradt a könnyedségéből (a tojáshab eleve tud nagyon levegős, törékenyebb és krémesebb is lenni, nyilván ez se mindegy).
4/4 anonim válasza:
A cukorral, tojássárgájával, apránként hozzáadott liszttel elkevert tésztamasszához adjuk a jó keményre felvert tojáshabot.Hablapáttal, spatulával, vagy egyszerűen fakanállal több részletben, a sűrű massza alá nyúlva nagyon óvatosan keverjük el a tojáshabot.
Kizárt, ha jó kemény a hab, és óvatosan keverjük össze, hogy megtörjön, összeessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!