Miért nem sikerül a macaronom?
Sokféle receptet próbáltam már, de egyik sem működött... én arra gondolok hogy
1. A sütéssel van a gond. Régi gázsütőnk van, és fogalmam sincs mikor hány fok van benne... sütött már valaki ilyenben macaron-t, és tudja hogy előmelegíteni/beállítani a hőfokot hogy jó legyen?
2. Mindenhol azt írják hogy ne verjem túl a habot, de így meg mindig szétfolyik...vagy akkor ronthatok el valamit, amikor belekeverem a mandulalisztet? Esetleg nem lehet a mandulaliszttel együtt felverni? :D Ti hogy csináljátok? Kb. hány percig veritek és milyen fokozaton?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Tehát akkor valószínű hogy tényleg a sütő a ludas... :/
Köszönöm a válaszod! Várom a többiekét is! :)
Próbáld meg úgy sütni, h az ajtót résnyire nyitva hagyod
Én mindig először közép keményre felverem a fehérjét, hozzáadom a kristálycukrot és kemény habot verek belőle. Ezután már csak finom mozdulatokkal fakanállal beleforgatom a mandulalisztet az átszitált porcukorral és kész is. Lassan forgatom alulról felfelé és addig keverem, amíg nem látom, h a fehérje és a liszt egységes nem lesz. (ne tudom érthető-e vagyok). Utána habzsákkal vagy kiskanállal kirakom tepsire és hagyom állni 45 percet. Utána sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!