Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül soha a...

Miért nem sikerül soha a habarásom? Teljesen el vagyok keseredve, nincs erre egy biztos módszer?

Figyelt kérdés
Egy éves kislányomnak szívesen készítenék mostmár habarással is főzelékeket, plusz természetesen magunknak is, de valahol mindig elrontom és fogalmam sincs, hogy miért. ÚGy csinálom ahogy mondják. Két kanál liszthez egy kis tejet öntök, csomómentesre kavarom, hőkiegyenlítést csinálok, át is szűröm, majd lassan hozzákeverem az ételhez. De mindig csomós lesz és hihetetlennül gusztustalan módon. :-( rádadásul sokszor olyan liszt ízű az egész ételem. Kb. 1 éve kezdtem el főzőcskézni aktívan, amikor a saját konyhámba kerültem, de ez az egy dolog kifogott rajtam. Mit tegyek h jobb legyen?? :-(
2012. szept. 27. 13:59
 1/9 anonim ***** válasza:
én tejföllel habarok, tejjel nekem se sikerül sose
2012. szept. 27. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
De nem másabb az íze? Nekem a tejfölös csirke pörköltem is szokott néha csomós lenni ... :-(
2012. szept. 27. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
A habarást fel kell jobban higitani, amig tejföl sürüségü, amikor beleöntöd az ételbe, folyamatosan kevergetni kell, és még legalább 4-5 percig forralni. A kevergetés megakadályozza, hogy összecsomósodjon, a fözéstöl meg eltünik a lisztes iz.
2012. szept. 27. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Fel szoktam higítani a forrásban lévő vízzel amihez öntöm és kevergetni is szoktam utána, de azonnal összekapja amikor beleöntöm...:-(
2012. szept. 27. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:

amit behabarsz, csendesen főjön, ne zubogva,bugyborékolva. a lisztet kis tálkában elször hideg tejjel kis drótos habverőbel keverd simára, a tejet mindig apránként adagolva. utána apránként kivenni az ételből pár kanállal és azzal is továbbkeverni folyamatosan.

az ételben is keverni pár percíg, a sűrűsödéskor is, de akkor sem szabad erősen forrnia. csendesen főzve még pár percig nem lesz lisztízű.

előbb utóbb sikerülni fog, ne add fel.

2012. szept. 27. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha édes főzeléket készítesz, akkor próbáld meg, hogy a liszthez először keversz egy kanál cukrot, utána öntöd hozzá a folyadékot, és úgy bele a főzelékbe. Így nekem soha nem lesz csomós. Ja, és a főzeléket nem fakanállal keverem, hanem kézi habverővel, miközben hozzáadom a habarást. Remélem, így neked is sikerül.
2012. szept. 27. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem se tejjel csináld. Nem lesz más íze a tejföltől, a főzelékben lévő fűszereket fogod majd csak érezni.

A tejfölt és a lisztet habverővel keverd, próbáld úgy, hogy a liszthez először csak kevés, kb ugyanannyi mennyiségű tejfölt adj, mert a sűrűbb dolgokat mindig egyszerűbb csomómentesre keverni. Utána mehet hozzá a többi tejföl. Hőkiegyenlítésnél is fél merőkanalanként add a habaráshoz a forró levet, utána alaposan kavard el, és ezt ismételgesd amíg nem lesz elég híg az egész. Ahogy írták, lassú tűzön öntsd bele, és azonnal gyorsan, kis mozdulatokkal keverd el a habarást. Szerintem nem kell azt 5 percig főzni utána, max egy percig folyamatos kevergetés mellett, lassan, hogy elmenjen a liszt íze.

2012. szept. 27. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem 5/7-esnek van igaza! Én is így csinálom ezer éve és SOHA NEM LESZ CSOMÓS! A sima habarásba KELL beleszedni a forró léből egy kicsit, azt GYORSAN, (mintha tojást vernél) összekavarni és utána ismételni, sokszor. Hagyj elég helyet ahhoz, hogy jó sokat hozzá tudj szedni! Nem lehet elrontani, csak akkor, ha türelmetlen vagy! Ez megeshet, ha izgulsz, de ennél a módszernél nem kell, ne aggódj!


Gondold el, hogyha már kb. a harmada/fele a kezedben van és folyamatosan kevered a habverővel és sima lesz, akkor ha összeöntöd, mitől lenne csomós? :o)


Próbáld ki nyugodtan ...


43/F

2012. szept. 28. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Na jó, látom átszámozódott mindenki. Sissy77 előttire gondoltam ...
2012. szept. 28. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!