Mit ronthattam el, nem keményeik a tojásfehérje?
Tuti nem ment bele egy csepp tojássárgája sem? Mert akkor nem verhető fel.
Vagy teljesen tiszta, száraz volt az edény, amiben felverted a fehérjéket?
Elég magas fokozaton volt a habverő?
Más nemigen jut eszembe...
Lehet, hogy jót akartál és nem kaptad el azt a pillanatot, amikor már elég lett volna, és nem tudok rá jobb szót, de túlverted. Ilyenkor összeomlik a tojásfehérje, elvizesedik.
Szerintem mindenkinek ismerős a helyzet, aki régóta süt-főz.
És való igaz az is, ha szétválasztáskor egy parányi tojássárgája kerül bele, akkor hiába minden fáradozás, nem lesz kemény a hab.
"de túlverted"
Tejszínnel lehet olyat csinálni, te jól szétválasztott tojásfehérjét nem lehet túlverni.
Akkor te nagyon ügyes vagy, és még soha nem vétettél hibát tojásfehérje ügyben.
...Próbáld ki, aztán majd meglátod, mi lesz vele, ha túlvered. utána írj légy szíves a saját tapasztalatodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!