Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthattam el, nem keménye...

Salx Narval kérdése:

Mit ronthattam el, nem keményeik a tojásfehérje?

Figyelt kérdés
Három nyamvadt tojással küzdök már vagy 10-perce, kézi habverőgépet használok olyant ami már bizonyított máskor. Félig megkeményedett utána egyre hígabb.:D Ajánlottak egy csipet sót, mások pár csepp citromot még tíz perc "kínzás" de semmi.:D Dühömben hozzákevertem így az ételhez de azért kíváncsi lennék mit szerencsétlenkedtem el.

2017. nov. 21. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

Tuti nem ment bele egy csepp tojássárgája sem? Mert akkor nem verhető fel.

Vagy teljesen tiszta, száraz volt az edény, amiben felverted a fehérjéket?

Elég magas fokozaton volt a habverő?


Más nemigen jut eszembe...

2017. nov. 21. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
En is jartam mar igy, hiaba csinaltam mindent jol, elmeletileg jonak kellett volna lennie, a gyakorlatban meg egy evig is kinozhattam volna, akkor se lesz belole normalis hab. En kiontottem es ujra kezdtem az egeszet, ugyanabbol az adag tojasbol, ugyanugy, es akkor meg tokeletes lett, szoval nem ertem.
2017. nov. 21. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
46%

Lehet, hogy jót akartál és nem kaptad el azt a pillanatot, amikor már elég lett volna, és nem tudok rá jobb szót, de túlverted. Ilyenkor összeomlik a tojásfehérje, elvizesedik.

Szerintem mindenkinek ismerős a helyzet, aki régóta süt-főz.

És való igaz az is, ha szétválasztáskor egy parányi tojássárgája kerül bele, akkor hiába minden fáradozás, nem lesz kemény a hab.

2017. nov. 21. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, azt hiszem rávilágítottatok a problémára, bizony egy csipetnyi sárgája belekerült. Ezt én nem tudtam, úgy látszik eddig mindig sikerült normálisan szétválasztanom csak épp ma nem.:D Sebaj legalább tanultam ma is valamit, ha nem rontom el lehet, hogy sohasem tudom meg mire kell figyelni.:D Még egyszer, köszönöm.
2017. nov. 21. 13:29
 5/6 anonim ***** válasza:

"de túlverted"


Tejszínnel lehet olyat csinálni, te jól szétválasztott tojásfehérjét nem lehet túlverni.

2017. nov. 23. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor te nagyon ügyes vagy, és még soha nem vétettél hibát tojásfehérje ügyben.

...Próbáld ki, aztán majd meglátod, mi lesz vele, ha túlvered. utána írj légy szíves a saját tapasztalatodból.

2017. nov. 23. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!