Miért esik össze a madártej tojásfehérje habja?
Forró tejbe teszem bele, és gyönyörűen megdagad. Aztán megfordítom és már akkor kezd összeesni, de amikor kiveszem, na akkor ugyanakkorára esik össze, mint amikor beleraktam. Kb. 2-2 percet hagyom oldalanként. Mit rontok el?
Lehet, hogy egy kicsit amúgy is összemenne, na de ennyire?
Én is mindig így jártam, míg itt egy kedves válaszoló ajánlotta a felvert hab , kanalanként tálra szaggatott mikrózását. Ha jól emlékszem 1 percig kell mikrózni.(már régen csináltam, nyáron általában nem, mert nem fér be a hűtőbe, télen meg a hideg spájzban is eláll 1-2 napig)
Tökéletesen formás, kemény habgaluskák lesznek.
#3, akkor valamit elronthattál mikrózáskor, mert én így kaptam a legjobb habot. És ráadásul nem is bajlódtam még a szaggatással se, úgy, ahogy volt a felvert tojásfehérjét tálastól betettem a mikróba jó 3-4 percre (néha közben leállítottam, ha épp ki akart futni), és az így kapott habot kanalaztam bele a sárgájába. Isteni volt.
Amúgy nemrég hallottam, hogy úgy kell, hogy a tejben megfőzöd az egyik, majd a másik oldalát, és amikor rászeded a sárgájára, akkor már nem szabad megfordítani, vagyis azzal a részével kell rátenni, amelyiken utoljára főtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!