Gyümölcs-zöldségcentrifugából visszakapott száraz rostos cuccokból mit lehet csinálni? Receptek?
Megsutottem pitenek a gyumolcsoket. Kucsit szarazabb, de ugyanugy finom, + mindenki elvezte, hogy jeeee, nem almaspite (hanem vegyes-gyumolcs)
A zoldsegeket kis tejjel felforralom, es egy tojassargajaval besuritem, amolyan fozelek-feleseg lesz belole, kolkok szeretik. A tejjel puresiteni is lehet, es szines krumplipuret gyartasz belole (pl sargarepa), vidamma teszi a tanyert :-)
Én egyszer kaptam ilyen cuccból kardamommal,magokkal és fahéjjal ízesített aszalmányt. Pici kosárka formákba rakta a barátnőm,mikor felvette a formàját kiszárította,isteni volt.
Olyan volt,mint a birsalmasajt,csak nem volt benne hozzáadott cukor.
Nálunk a zöldségekből vagy fasírt készül,(a céklafasírt kifejezetten finom).
Vagy belecsempészem a bolognai raguba.
Vagy reszelt krumplival, tojással, tejföllel és reszelt sajttal összekeverem és kiolajozott sütőtálba simítom a tetejére még egy kis tejföl,még egy kis reszelt sajt és megsütöm . Jó kis egytálétel.
Vagy a cékla+alma+sárgarépa maradék répatortaként végzi.
Vagy céklás brownie lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!