Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Saját termesztésű, száraz,...

Saját termesztésű, száraz, pattogatni való kukoricát hogyan kell pattogtatni?

Figyelt kérdés
2017. febr. 16. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kukorica pattogtató géppel, mikróban (jó minőségű tetős mikrós tálban), lábasban (gázon rázogatni kell).
2017. febr. 16. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Lábas aljába vékony réteg olaj, rá egy rétegnyi(!) kukorica, lefeded, melegíted, rázogatod, hogy ne égjen le. Mikor 3-4 másodpercig nem pattog már, kész.
2017. febr. 16. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Olaj csak annak aki szereti azt az izt! (szerintem ugy pocsék!)
2017. febr. 16. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Ghíben kipattogtatni sokkal fonomabb!
2017. febr. 16. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Üres liszteszacskoba betenni 1 marékkal,kicsi sot,tetejét lehajtogatni.Mikroba betenni 3-4 perc alatt kész.Nekem is van saját termés,és én igy szoktam.
2017. febr. 16. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 szaszaa11 ***** válasza:
100%
Hát kövezettek meg de nekem a nagyi, és anyu is mindig serpenyőben pattogtatta.
2017. febr. 17. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
25%

"mindig serpenyőben pattogtatta"


És a pattogtatás után honnan seperte össze? Vagy a ti serpenyőtökhöz járt fedő is?

2017. febr. 17. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért, egy másik lábas fedőjét nem lehet rátenni egy serpenyőre ??

Amúgy tényleg lábasban vagy serpenyőben lehet kipattogtatni, egyszerre keveset, és rázogatva. Megéghet pár szem, de az járulékos veszteség.

De a zacskós/dobozos mikrós megoldás is ismert és jó.

2017. febr. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Lábasban rázogattam fedő alatt,de csak töredéke pattogott ki!Ezért gondoltam,hogy valami trükk kellene!Mindenki válaszát köszönöm !
2017. febr. 23. 11:27
 10/11 szaszaa11 ***** válasza:
100%

Próbáld serpenyőben, könyebb rázogatni, nem oszlik el annyira a hő...

Igen basszus képzeld, létezik serpenyő, amit fedővel adnak, körülbelül annyi idős találmány mint maga a serpenyő!

Tudod nem mindenki szereti szétforrázni magát, mikor a forró olajba beletesz valamit.

2017. febr. 26. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!