Szűzpecsenyét hogyan készítsem el, hogy ne legyen kemény?
Minnél tovább sütöd, annál keményebb lesz.
Én egészben sütöm.
A szüzpecsenyét lehártyázom és alaposan bedörzsölöm olajjal.20 percig állni hagyom.
A sütőbe teszek egy sütőtálat és előmelegítem 180 fokra.
Egy serpenyőt felforrósítok, a húst beleteszem, 2 percig pirítom, megfordítom és a szembe oldalát is 2 percig sütöm. A másik két oldalát 30-30 mp-ig pirítom.
Átteszem az előmelegített sütőtálba, ráöntöm a pecsenye levét, sózom, köménymagot, egy gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát szórok köré és néhány vajszeletet teszek a tetejére.
Betolom a sütőbe és 10- 12 percig sütöm alsó-felső lángon.
Amikor kiveszem alufóliába csomagolva még 10 percig pihentetem. Felszeletelt és a pecsenyelével meglocsolva tálalom.
A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, ua., mint a marhának a vesepecsenyéje, vagy másnéven a bélszín.
Drága , értékes húsok, nagyon finoman kell velük bánni.
Soha nem szabad vékony szeletekre vágni, legalább másfél-két centisekre kell, ha szeletben akarjuk sütni.
klopfolni sem szabad, csak csuklóból egy kicsit széjjelebb
nyomni.
Forró zsiradékban, oldalanként 2-3 percig elég sütni, és, ha lehet húscsipesszel megfordítani, és nem villával beleszúrni.
Így benne maradnak az értékes nedvek, ízek. Szeletsütéskor nem használnék kolbászzsírt, hogy érezhető legyen a hús valódi íze.
Egybesütve lehet már ízkombinációkkal variálni, felszúrva lehet tölteni kolbászhússal, kolbásszal.
Másik módja a felszúrt szűznek aszalt gyümölccsel (sárgabarack, füge, aszaltszilva pl )való megtöltése. Ekkor lehet baconba tekerni, hogy egy kis füstölt ízzel pikánsabb legyen, és ez megóvja a kiszáradástól is .
Vizet nem kell alá önteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!