Sertéspörköltet inkább zsírral v. olajjal készítsem. Ízhatás miatt a zsírt szokták javasolni - de, ha az e. ü. szempontokat is nézzük, akkor mi lenne a válasz?
Szívem szerint azzal csinálnám, de legutóbb, amikor (és ahol) vettem, ott csak "nem mangalica" volt.
Köszi!!!
Disznóhúst, disznózsírral. Semmivel sem egészségtelenebb, mint az olajok, ízre pedig klasszissal finomabb.(nem a brit tudósok szerint )
Nem kell okvetlenül mangalica, de, ha tudsz inkább maszek hentestől vegyél, ne bolti fehérített zsírt.
Házi disznózsír vagy kókuszzsír.
az olajok, főleg a napraforgóolaj egészségtelenebb, mint a zsír, mert lazább a molekulaszerkezete, és könnyebben szétesik hevítés hatására, és káros anyagok képződnek benne. Érdemes utánanézni, nálunk még nem annyira köztudott, de ha olvasol angolul, kereshetsz kutatásokat erről.
Látod a normális válaszolókat lepontozták...
Aki meg kókuszzsírral főz sertéspörköltet, az egyéni ízlése, tegye, ha neki ízlik vele.
Az ízlés nem vitatéma... mondták ezt már a rómaiak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!