Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sertéspörköltet inkább zsírral...

Sertéspörköltet inkább zsírral v. olajjal készítsem. Ízhatás miatt a zsírt szokták javasolni - de, ha az e. ü. szempontokat is nézzük, akkor mi lenne a válasz?

Figyelt kérdés
2017. febr. 4. 15:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Mangalica zsírral
2017. febr. 4. 16:02
 2/16 A kérdező kommentje:

Szívem szerint azzal csinálnám, de legutóbb, amikor (és ahol) vettem, ott csak "nem mangalica" volt.

Köszi!!!

2017. febr. 4. 16:09
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Disznóhúst, disznózsírral. Semmivel sem egészségtelenebb, mint az olajok, ízre pedig klasszissal finomabb.(nem a brit tudósok szerint )

Nem kell okvetlenül mangalica, de, ha tudsz inkább maszek hentestől vegyél, ne bolti fehérített zsírt.

2017. febr. 4. 18:20
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi, ilyen választ vártam. Mondjuk, boltban vettem, de -a címkéje szerint maszek helyről való (Mezőörs) - és nem is fehér, hanem sárgás kissé.
2017. febr. 4. 18:37
 5/16 anonim ***** válasza:
20%

Házi disznózsír vagy kókuszzsír.

az olajok, főleg a napraforgóolaj egészségtelenebb, mint a zsír, mert lazább a molekulaszerkezete, és könnyebben szétesik hevítés hatására, és káros anyagok képződnek benne. Érdemes utánanézni, nálunk még nem annyira köztudott, de ha olvasol angolul, kereshetsz kutatásokat erről.

2017. febr. 5. 01:50
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!!
2017. febr. 5. 08:22
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Látod a normális válaszolókat lepontozták...

Aki meg kókuszzsírral főz sertéspörköltet, az egyéni ízlése, tegye, ha neki ízlik vele.

Az ízlés nem vitatéma... mondták ezt már a rómaiak is.

2017. febr. 5. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:
én szalonnát tennék bele.
2017. febr. 5. 13:14
 9/16 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem mangalica, akkor nem mangalica. Még mindig jobb a másfajta sertés zsírja, mint a "ki tudja miből készült" étolaj.
2017. febr. 5. 14:02
 10/16 anonim ***** válasza:
69%
Az étolaj növényi magvakból készül.
2017. febr. 5. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!