Sertéspörköltet inkább zsírral v. olajjal készítsem. Ízhatás miatt a zsírt szokták javasolni - de, ha az e. ü. szempontokat is nézzük, akkor mi lenne a válasz?
Figyelt kérdés
2017. febr. 4. 15:48
12/16 anonim válasza:
Igen, magvakból sajtolják ki a bennük lévő olajat. De a gyártástechnológiák során nagymértékben károsodik. A hidegen sajtolt magolajak egészségesek, de az agyon agyusztáltak nem.
Vissza a kérdéshez, sertéspörkölt alatt legyen sertészsír, ha lehet.
Nehezen tudnék elképzelni egy olivaolajon készült pörköltet,de kitudja, lehet, hogy szegényes a fantáziám... :)
13/16 anonim válasza:
"Igen, azt mondják!"
Mert szerinted mi?
14/16 anonim válasza:
A hidegen sajtolt jó minőségű olajak is lehetnek egészségesek, de csak salátába, vagy egyéb hideg kajákhoz valók. Határeset talán az olívaolaj, amit mértékkel ugyan, de lehet melegíteni. Pörkölt jellegű ételekhez én csak zsírt használnék.
15/16 anonim válasza:
utolsó vagyok
...esetleg vajat, ha ízben passzol. Mondjuk a sertéspörkölthöz pont nem...
16/16 A kérdező kommentje:
Még egyszer is köszi!!
2017. febr. 6. 09:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!