Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sertéspörköltet csináltam.2...

Sertéspörköltet csináltam.2 fej nem kicsi vöröshagymát megdinszteltem, a végén a szaft mégsem lett olyan igazi, karakteres pörköltízű. Miért?

Figyelt kérdés

2017. jan. 22. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Fűszerpaprikát is tettél bele? Fokhagymát? Elég ideig pirítottad? Lassú tűzön pörkölted a húst?
2017. jan. 22. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Csak a teljes recept birtokában lehetne megmondani, hogy mit rontottál el, két fej vöröshagyma megdinsztelve semmit nem árul el arról, hogy miért olyan a pörkölted amilyen.
2017. jan. 22. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Fúszerpaprikát természetesen tettem bele,sőt nem is égettem oda.Fokhagymát nem szoktam beletenni.Só,bors,Delikát ételízesítő került még bele.Ja meg egy kevés paradicsom(nem a lédús részével)és hegyes zöldpaprika.
2017. jan. 22. 14:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Ételízesítőt nem szoktam tenni a pörköltbe, de hát ahány ház annyi szokás. Mennyi húsból csináltad ? Elképzelhető , hogy kevés volt a húsod és túl sok vízben főzted vagy kevés volt az ízesítés, értem ezalatt a bors, fűszerpaprika, só, hegyes paprika, étkezési paprika mennyiségét.
2017. jan. 22. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

És még az is meglehet, hogy fiatal malachús volt, aminek igen gyenge húsa van, gyorsan megfőtt, nem igazán tudott belőle akármi íz is kifőni.


Ha valóban nagyon ízetlen lett, akkor lehet belőle:

- pirított tarhonyával húsos tarhonya

- apró káposztával húsos káposzta

- tejfölös habarással mint a csirkepörköltet, meg lehet dobni

- zöldségekkel, rizzsel = rizseshús

2017. jan. 22. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint a pörkölt szaftja akkor lesz jellegtelen, ha egyszerre sok vízzel öntik fel, kvázi megfőzik. Én úgy csinálom, hogy először csak a dinsztelt hagymás zsiradékon forgatom, "pörkölöm" a húst, amíg ki nem fehéredik, akkor leveszem alatta a lángot. Ilyenkor szokott levet engedni, abban párolom tovább, gyakran ránézek, és ha elfőtte levét, mindig csak egy kicsivel pótolom. Macerás, de megéri.
2017. jan. 22. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
6.válaszolónak lehet igaza!Attól tartok,nem pörköltem meg eléggé és hamar öntöttem rá vizet.Nem akartam,hogy leégjen...
2017. jan. 22. 19:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!