Igazi kocsonya?





nem hús kell sok, hanem ízület és kollagén. Bőr, körön.
Sok fokhagyma, némi sárgarépa.





Így van csontos, ízületes, bőrös "hús" kell
füle farka is mehet bele Fűszerek: fokhagyma, egész bors
Nálunk a tetejére mikor kiszedtük tányérba pirospaprikát szórunk de ez nem mindenhol szokás ízlés kérdése





Ha megígéred, hogy soha többé nem hívod husinak a húst, akkor elárulom. :)
... hogy a karaj az túl száraz.
A comb is az, úgy általában, de ha egész combból dolgozol, akkor ki lehet belőle vágni lazább rostú részeket.
Leginkább a lapocka tisztább, soványabb része lenne optimális, ha szín húst akarsz a kocsonyába.





Vegyél vele egy csülköt is, abban van elég sok sovány és finom színhús is. Karajt még véletlenül se.
Amúgy, ahogy előttem is írték, köröm, fejhús , füle-farka,bőrke,(én csülköt is teszek bele ) nagy fazék, lassú főzés, akár a húslevesnél, gyöngyözve akár 3-4 órán át is.
Só (nem túl sok, majd csak a végén ízesíteni végleg) )fokhagyma egy fej (kb 4-5 literes fazéknyihoz, egészbors,
egy kisebb fej vöröshagyma sem rontja el.
Fedő nem kell rá, egy hártya keletkezik rajta, ami csökkenti a gyors párolgást.
A teljes zsírtalanítás nagyon fontos, először lekanalazni amennyit csak lehet, utána papírszalvétával (többel is )
lehúzzuk a maradék zsírt.
Persze ezt már akkor csináljuk a lével, amikor a húsokat kiszedtük. Ezeket amennyire lehet kicsontozzuk,ízlésesen elhelyezzük a tányérokban, majd a leszűrt (finom szűrőn is ) zsírtalanított lével felöntjük úgy, hogy ellepje a húsokat.
Persze a kocsonyánál is vannak egyéni , illetve tájjelegű szokások, nincs kőbe vésett recept.





Sertés köröm, bőr, fej, első csülök, fül. Én ezeket a "húsokat" teszem bele. Néha külön főzök bele nyelvet is.
Fokhagymával, egész borssal, vöröshagymával fűszerezem.
Sárgarépát max. a színe miatt teszek bele egy kis szálat.
Porciózás előtt kicsontozom, és minden kis tálba kerül mindenből. 15-20 adagot főzök, szereti az egész család.
Megígérem, bocsi csak rám ragadt :)
Köszönöm a segítséget, kipróbálom így akkor!















Sajnos sokan ebben élik ki magukat, hogy csak lepontozgatnak.
Szerintem mindenki hasznos választ adott a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!