Kocsonyát készítettem. Életemben először. Megdermedt, de valami baj van, mit javasolsz?
A baj konkrétan az,hogy az "alkatrészek" szőrösek maradtak.Ajándékba kaptam egy csomag kocsonyának valót.Amennyire tudtam át dolgoztam és akkor ne is tűnt olyan szőrösnek,de mikor megkóstoltam a kész ételt éreztem,hogy szúr :(
Van vagy 4 adag,párom nem szereti.Más nincs aki megegye.De íg elég vissza taszító.Ötlet?
Sajnos, így jártál, nincs mit tenni.
A későbbiekre ajánlatos beszerezni egy kispalackos gáz melegítő(forrasztó) pisztolyt, pár ezer forint, és jó szolgálatot tesz a konyhában, sőt a háztartás egyéb pontján is.
Ha az "alkatrész" :))) nagyon szőrös, akkor:
- vagy a gáztűzhely lángja fölött megforgatod, csak a kezedre vigyázz, meg ne égesd,
- vagy ha nem az egész darab szőrös, csak pl. egy bizonyos terület, akkor azt a bőr-részt egyszerűen kivágom a kiskéssel. Ugyanígy szoktam tenni a vágóhídi "marhapecsét"-lenyomattal is, nem fogom kapirgálni órákig, egyszerűen kidarabolom.
4-es vagyok!
Ha megoldható, tehát nem az egész darab, csak helyenként szőrös, akkor talán még így megfőve is le lehetne azokat a bőr-részeket vágni róla étkezés előtt. Ha mégsem, akkor örülni fog neki a kutyus, neked pedig marad a leve.
Köszi a tippeket. Sajna az egész szőrös.A gázos variációt megcsináltuk még főzés előtt,de úgy néz ki nem lett sikeres.
Ti megennétek igy szőrösen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!