Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valaki tud ajánlani egy...

Valaki tud ajánlani egy igazi, krémes forró csokit?

Figyelt kérdés
Jó forró csokoládé receptet keresek... Ami nem folyékony, hanem krémes... Amibe "megáll" a kanál... Az íz mindegy, lehet fehér, tejcsokoládé sőt még az extrémebb ízekre is vevő vagyok. Köszönöm!

#ital #csokoládé #Forrócsokoládė
2015. jan. 6. 15:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha krémeset akarsz akkor étkezési keményítőt kell belerakni és úgy összefőzni.
2015. jan. 6. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
keverj hozzá egy kis csokis pudingport, abban is keményítő van
2015. jan. 6. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

Pudingpor meg ilyen szarságok helyett csináld valódi étcsokoládéból és HABtejszínből - nem főző, az nem sűrűsödik be igazán.


Én szoktam bele pl. egy kis narancshéjat reszelni, és a levéből egy kicsit belecsepegtetni, isteni a narancsos forró csoki :) De rakhatsz hozzá fahéjat, piríthatsz hozzá apróra vágott diót, mogyorót. Nekem van itthon karamell és gyümölcsöntet is, az is nagyon finom bele.

2015. jan. 6. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Habtejszíntől sem lesz igazán sűrű. Max. ha felvered :D

Egyébként meg pont a főzőtejszín sűrűsödik hő hatására.

2015. jan. 6. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

81-es: a habtejszín az egyetlen igazi tejszín, a főzőtejszín az ipari maradéka, amit adalékanyagokkal és stabilizátorokkal tesznek eladhatóvá. A legtöbb nyugati országban nem is kapható, mert szükségtelen. Régen nem is létezett, mert nem volt igény rá egyszerűen.


A habtejszín a normális, 30%-os zsírtartalmú állati tejszín, és igen, sűrűsödik. A főzőtejszínnel az alacsony kb. 10%-os zsírtartalma miatt jóval hígabb állapot érhető csak el, ezt gondolom nem kell magyarázni, mert a számuk magukért beszélnek. Egy-két perc forralás elég ahhoz, hogy a habtejszín krémes állagot kapjon.

2015. jan. 6. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Biztosan kipróbálom őket. A habtejszínt fel kell forralni majd a többi hozzávalót csak hozzá kell adni? Vagy ez hogyan? Bocsánat a tudatlanságomért, még nem vagyok nagy mestere a szakmának:D
2015. jan. 6. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:
64%
Én úgy szoktam hogy a habtejszínnel együtt felforralom a többi hozzávalót. Persze az öntetet nem kell vele forralni, azt elég a végén hozzáadni. A csokit gőz fölött is fel lehet olvasztani, de ha óvatosan és nem 2 táblányi darabokban adod a tejszínhez, akkor kézi habverővel csomómentesre keverhető.
2015. jan. 6. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

5: A főzőtejszín nem kizárólag 10%-os, van belőle több százalékos is. Mint ahogy nem minden habtejszín 30%-os, mert abból is van kisebb zsírtartalmú is.

Te biztosan nem jót használtál, de nekem a főzőtejszín, amiket eddig használtam, nagyon jól sűrűsödik.

A zsírtartalom meg inkább a dermedésénél számít.

2015. jan. 6. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
64%

Nincs kisebb tartalmú habtejszín, mert 30% alatt nem verhető habbá, ez a minimum követelmény. Plusz az, hogy habtejszínnek csak az nevezhető, ami SEMMI MÁST nem tartalmaz, csupán állati tejszínt.


Ezzel szemben a főzőtejszínben gyakorlatilag bármi lehet. Nézd csak meg a csomagolásukat.


És legközelebb ha kérhetlek ne írj hülyeségeket, ha láthatóan még azt sem tudod, mi az a habtejszín.

2015. jan. 6. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
És egy csipet só! Nagyon fontos. Intenzívebb lesz az íze.
2015. jan. 6. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!