Valaki tud ajánlani egy igazi, krémes forró csokit?
Pudingpor meg ilyen szarságok helyett csináld valódi étcsokoládéból és HABtejszínből - nem főző, az nem sűrűsödik be igazán.
Én szoktam bele pl. egy kis narancshéjat reszelni, és a levéből egy kicsit belecsepegtetni, isteni a narancsos forró csoki :) De rakhatsz hozzá fahéjat, piríthatsz hozzá apróra vágott diót, mogyorót. Nekem van itthon karamell és gyümölcsöntet is, az is nagyon finom bele.
Habtejszíntől sem lesz igazán sűrű. Max. ha felvered :D
Egyébként meg pont a főzőtejszín sűrűsödik hő hatására.
81-es: a habtejszín az egyetlen igazi tejszín, a főzőtejszín az ipari maradéka, amit adalékanyagokkal és stabilizátorokkal tesznek eladhatóvá. A legtöbb nyugati országban nem is kapható, mert szükségtelen. Régen nem is létezett, mert nem volt igény rá egyszerűen.
A habtejszín a normális, 30%-os zsírtartalmú állati tejszín, és igen, sűrűsödik. A főzőtejszínnel az alacsony kb. 10%-os zsírtartalma miatt jóval hígabb állapot érhető csak el, ezt gondolom nem kell magyarázni, mert a számuk magukért beszélnek. Egy-két perc forralás elég ahhoz, hogy a habtejszín krémes állagot kapjon.
5: A főzőtejszín nem kizárólag 10%-os, van belőle több százalékos is. Mint ahogy nem minden habtejszín 30%-os, mert abból is van kisebb zsírtartalmú is.
Te biztosan nem jót használtál, de nekem a főzőtejszín, amiket eddig használtam, nagyon jól sűrűsödik.
A zsírtartalom meg inkább a dermedésénél számít.
Nincs kisebb tartalmú habtejszín, mert 30% alatt nem verhető habbá, ez a minimum követelmény. Plusz az, hogy habtejszínnek csak az nevezhető, ami SEMMI MÁST nem tartalmaz, csupán állati tejszínt.
Ezzel szemben a főzőtejszínben gyakorlatilag bármi lehet. Nézd csak meg a csomagolásukat.
És legközelebb ha kérhetlek ne írj hülyeségeket, ha láthatóan még azt sem tudod, mi az a habtejszín.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!