Hogyan kell igazi- jó pörköltet főzni?
Figyelt kérdés
Hogy az állaga, íze, minden ott legyen!
A sorrendre vagyok igazán kíváncsi, és az arányokra!
Köszi...
2013. jún. 1. 12:22
1/5 anonim válasza:
Receptet nem írnék, mert tényleg rengeteget találsz a neten.
A "titka" az, hogy a pörkölt alapot minél többször pirítsd le zsírjára és önts fel újra kis vízzel, ettől lesz jó szaftja, íze. Ugyanezt csinál meg párszor, mikor már benne van a hús is. Csak vigyázz, hogy le ne égjen. Aztán kicsit több vizet teszel hozzá, majd lefeded, párolod.
2/5 doboszoli válasza:
Használd a keresőt, nem tudok újat mondani.
3/5 anonim válasza:
jo sok hagymaval amit jol szet kell fozni miutan megdinsztelted es a pirospaprikat pedig a vegen rakd bele.en igy szoktam.
4/5 anonim válasza:
Az igazi pörkölt titka nagyon egyszerű. Kevés zsíron szalmasárgára (ne tovább, mert kesernyés lesz!) pirítod a hagymát. (1/2kg húshoz egy szép fej) Félrehúzod, beleteszed a pirospaprikát, (1 ek) és alaposan elkevered. Ha zöldpaprikát is akarsz beletenni, azt most tedd bele, ez esetben nem kell vizet önteni a hús alá. Ha mégis vízre fanyalodsz, csak nagyon keveset, szinte cseppekben mérd, inkább a hús eresszen levet maga alá. Fontos, hogy csak kis lángon párold, ellenkező esetben a húsra kéreg sül, és nem engedi kifőni a levét. A fűszerezésről nem írok, azt mindenki a saját szája íze szerint csinálja.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi :-)
2013. jún. 15. 10:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!