Mivel lehetne feldobni a pörköltet?
Ne kockára vágd a húst, hanem vékony hosszúkás csíkokra. mindet úgy csinálj, mint a pörköltnél, de ne használj pirospaprikát. ettől kezdve lesz egy frankó tokányalapod, amit aztán azzá varázsolsz amit csak akarsz.
borsos, majorannás, fokhagymás, zöldborsós, gombás, temesvári (zöldbabos ) csikós (lecsós ) hentestokány... és még társai. a tejföl, tejszín opció.
a köreteket is ugyanúgy variálhatod, tészta, rizs, tarhonya, nokedli.
Nokedlivel:) Imádom!
Pörköltbe meg tegyél babérlevelet, meg vörösbort.
Én is csak testes vörösbort, esetleg kevés nem túl erőteljes ízű (laska, csiperke, stb) gombát tennék bele, bár a gomba inkább a vadak kísérője nálam.
Fűszerezésnél a "kevesebb több" elvet követem, hogy ne nyomja el a marha karakteres, számomra kedves ízét.(só, bors, paprika, kömény, kevés fokhagyma)
Leírnád mit takar nálad a "standard" marhapörkölt? Hátha lehet belecsempészni valami technikai elemet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!