Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehetne egyszerre csirkecombbó...

Lehetne egyszerre csirkecombból levest és pörköltet készíteni? /többi lent/

Figyelt kérdés
Sajnos spórolnom kell ahogy tudok, főként a kaján. Van 2 egész csirkecomb a fagyasztómban. Mi lenne ha feltenném levesnek, s mikor már jó íze van a levesnek, kivenném, és átforralnám egy pörkölt alapon. Szoktatok így? A levesbe elég nekünk a zöldség és tészta.

2012. febr. 24. 00:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem csináltam még így,de szerintem jó lesz!Csináld nyugodtan!
2012. febr. 24. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
én sem csináltam még ilyet, de jó ötletnek tűnik
2012. febr. 24. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
Ne pörköltet készíts, mert az nem lesz jó. A leveses dolog jó ötlet, és utána süsd meg sütőben, vagy serpenyőben. Én is így csinálom, mert nekünk sincs mit enni túlzottan.
2012. febr. 24. 01:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam,hogy levagdosom a csontról,így valamennyi "cuppogni való" marad rajt,és erről a főzöm a levest.Aztán a húst amit levagdostam,felkockázom és abból készül a pöri.Ha akadna otthon egy pici tejfölöd,azzal behabarnád,úgy kicsit szaporább lenne,már csak a szaftja miatt is.Én nagyon szeretem a tejfölös szaftját (akár hús nélkül is) tésztán,de kenyérrel is "eltunkolgatom".

Én a tepsiben,vagy a serpenyőben való sütést most csak azért hanyagolnám,mert nem kiadós.Pedig az is nagyon jó ötlet és fini is,de jelen pillanatban,Neked most az a lényeg,hogy kiadósabb legyen.

2012. febr. 24. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt kihagytam,hogy a húst még nyersen vagdosom le.
2012. febr. 24. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Úgy már ettem, hogy a levesben főtt húsból lett rántott husi másodiknak, az finom volt, és talán a panír miatt kiadósabb is.
2012. febr. 24. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
88%

Ha bolti csirkét megfőzöl,akkor abból már nem lehet jó pörköltet,de rántott húst sem készíteni. Sőt még szét is főlhet a pörkölted.

A combokat csontozd ki,és a bőrét is szedd le. A csontból és bőrből főzz egy jól bezöldségelt levest. A natúr húsból,lehetőleg zsírral,készíthetsz pörköltet.

2012. febr. 24. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Ahogyan én csinálnám:

A husit a levesben csak félig (!) főzném meg, majd a csontot kiszedném belőle, az vissza a levesbe!

A husit feldarabolnám, és vagy egy jó adag rizseshúst készítenék belőle, vagy ha pörköltnek, de azt pirított tarhonyával főzném össze.

Sokkal kiadósabb mint a pörkölt + nokedli, meglehet, hogy így akár 2 napra való ebéd is kijönne belőle. Akár a rizs, akár a tarhonya kiadósabb mint bármi más.

2012. febr. 24. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket, majd valamelyiket fel is használom! :)

Hát igen, ha már 3 órája fő a lében, utána nem biztos hogy átveszi a pörkölt alap szaft ízét, zamatát.

A rizses husi is nagyon tetszik ötletnek, akár még némi borsót is lehet bele párolni, még ízletesebb.

2012. febr. 24. 10:54
 10/16 doboszoli ***** válasza:

A következőt javaslom:

A már kifőzött husiból a pörkölt... Hááát.

De a kényszer nagy úr.

Vegyél levesnek csirke far-hátat, esetleg hozzá egy disznó velőscsontot.(a far-hát 180, a csont 30 forint kilónként)

A combot pedig főzd meg paprikásnak.

2012. febr. 24. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!