Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vadhúsból lehet/érdemes jó...

Vadhúsból lehet/érdemes jó saslikot készíteni? Ha igen, akkor milyen húsból és milyen fűszerekkel?

Figyelt kérdés

2012. febr. 19. 10:04
 1/6 doboszoli ***** válasza:

Én nem készítettem még, de szerintem lehet. Szűzpecsenyéből, vagy nagyon (akár egy hétig is) érlelt egyéb szeletelhető húsból.

Hogy érdemes-e? Ha van bőven, meg nem túl drágán, akkor egy próba talán belefér, de a magam részéről inkább maradnék a vadból a pörköltnél.

Anno őz selejtezéskor már kiütésesek voltunk a pörkölttől, próbáltuk sütögetni, de hát...na!

2012. febr. 19. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel érdemes pácolni és mennyi ideig kell a vadhúst?
2012. febr. 19. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sokan a vadhúst különlegesnek gondoljátok. Valójában az is, de akkor is csak hús, tehát mindent lehet csinálni belőle, csak más fűszerek kellenek hozzá: Só, bors, borókabogyó az alap fűszerek, a határ pedig a csillagos ég. Vadász gyerek vagyok :D :)


18/L

2012. febr. 19. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Pácolás nélkül kemény, száraz ehetetlen lesz. egyszer sajna kipróbáltuk, akkor el is ment a kedvünk tőle.

aztán ajánlgattak többféle pácolási módot is, olajos-fűszeres, ecetes-fűszeres, de bevallom nem jutottam el a kipróbálásig.

és tényleg fontos, hogy ne izmos, kemény, hanem valami lágyrésze legyen, ahogy írták pl a szűzpecserésze.

2012. febr. 20. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 mustafa33 ***** válasza:

4-es, nem tudom milyen húst ehettél, talán öreg vadkan combot. A comb keményebb szokott lenni. Általában nem pácolom a húst mégis ehető és puha. A szarvas combot pácolom. (üzekedő vadat nem eszek, nem szeretem a szagát).

Tiszta, ín és zsír nélküli húsból jó a saslik. Ha inas, akkor rágós lesz. A combból kemény. Legjobb a karaj vagy a vesepecsenye. Szoktam szarvasból is, vaddisznóból is csinálni. Ha malachús, nem kel pácolni. Más sasliknak valót pácolok: olaj, citromlé, bor, babérlevél, borókabogyó, mustár.

A saslikot kaukázusi módon 5x5x2cm darabok(ott lestem el a grúz favágóktól) nyársra (30 cm tűre, kötőtű is megteszi) felváltva húzom a többi hozzávalóval. 1 szelet szalonna, 1 karika hagyma, 1 kocka hús, 1 karika hagyma, 1 szelet szalonna, hagyma, hús, hagyma, és így tovább amíg tele lesz a tű. Néha szoktam kolbász karikát is közbe iktatni, vagy zöld paprikát. Forgó gril sütőben sütöm a 4 tűn. Ha sokat kell akkor kis 10 cm tűkre tűzöm, vagy pálcikákra ezeket tepsiben sütöben sütöm, csak vigyázni kell, ereszt vizet, ezért csak 0,5 cm bort öntök alá ne lében főjön. Feltűzés után csak sózom, borsozom frissen darált négyszínű borsal. A grúzok szabad tűz fölött sütötték, a lecsorgó levet a kenyerükre tett egy ruccola szerű növényre csorgatták (nem tudom magyarul mi a neve, a hegyi forrásokban terem a vízben). Ezt meg lehet csinálni a barbecue sütőn is.

2012. febr. 25. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Köszönöm kedves Mustafa a válaszodat, én nem lövöm a vadat, csak elfogadom,és sajnos nem adják születési anyakönyvi kivonattal XDD.viszont, amit írtál tökéletes

számomra, megint gazdagabb lettem jóvoltodból...

üdv.

2012. febr. 26. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!