Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkecombból szeretnék...

Csirkecombból szeretnék holnap vmit készíteni. Van vmi jó ötletetek?

Figyelt kérdés
2009. márc. 14. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Tejszínes-gombás csirkecomb

Hozzávalók:

# 1 nagyobb fej vöröshagyma

# 0,5 dl olaj

# 6 csirkecomb

# só

# bors

# 25-30 dkg gomba (konzerv)

# 2 dkg liszt

# 2 dl tejszín

# petrezselyem


Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csirkecombokat. Ízesítjük sóval és borssal, hozzátesszük a szeletelt gombát kevés lével együtt, és 20 percig pároljuk. Elkeverjük a lisztet a tejszínnel,hozzáöntjük a húshoz, és készre főzzük. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


Megjegyzés:

Tésztával kínálom.

2009. márc. 14. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
96%

Sörben sült csirkecomb

Hozzávalók:

# csirkecomb

# húsleveskocka

# sör (combonként 1 dl)


Elkészítés: A megtisztitott csirkecombokat tepsibe helyezzük, mellérakjuk a húsleveskockákat, ráöntjük a sört. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe rakjuk. Fél óra után eltávolítjuk a fóliát, és további 30 percig sütjük, majd megfordítjuk a combokat, és további 30 perc alatt a másik oldalát is ropogósra sütjuk. Kruplipürével vagy zöldséges főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés:

1. Gyerekek is fogyaszthatják, a sörnek kevés az alkoholtartalma, és a sütés végére elpárolog.

2. Semilyen zsiradék nem kel hozzá.

3. Könnyen elkészíthető és nagyon finom, ropogósra sült csirkecombokat készithetünk.

4. Kitűnő vendégváró étel. Míg elkészül, a háziasszony nyugodtan társaloghat a vendégekkel.

2009. márc. 14. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Csirkecomb pikáns zöldségágyon

Hozzávalók:

# csirkecombok

# mustár

# szezámolaj (+ esetleg szezámmag)

# só

# bors

# ételízesítő

# méz

# fokhagyma

# Erős Pista

# citrom

# rozmaring

# esetleg bazsalikom

# zeller

# répa

# brokkoli

# gyömbér (karikára vagy kis darabokra vágva)

# alma

# narancs

# ananász

# szerecsendió

# fahéj

# chilipor


Elkészítés: A csirkecombokat mustárral megkenjük, megsózzuk, megszórjuk borssal, ételízesítővel, és jénai tálba fektetjük. Szezámolajjal meglocsoljuk, szezámmaggal és rozmaringgal megszórjuk. Egy kevés mézet citromlével, zúzott fokhagymával és Erős Pistával elkeverünk, ezzel leöntjük a csirkecombokat. A zöldégeket, gyümölcsöket összeaprítjuk, és feltöltjük velük a tálat. Legfelülre lehetőleg az alma kerüljön. Megszórjuk fahéjjal, szerecsendióval és kevés chiliporral. Alufóliával lefedjük, és kb. 1 óra alatt megsütjük. Az utolsó 10 percre eltávolítjuk a fóliát. Jó étvágyat!

2009. márc. 14. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajttal töltött csirkecomb

Hozzávalók:

# 4 db csirkecomb

# 15 dkg reszelt sajt (márvány vagy füstölt)

# 2 tojás

# 2 dl tejföl

# 1 dkg vaj

# 1 mokkáskanál curry

# só

# bors

# liszt

# zsemlemorzsa

# olaj


Elkészítés: A combokat kicsontozzuk. A reszelt sajt egyharmadát 1 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, sóval, borssal, curryvel összekeverjük, és a comb egyik felére kenjük, majd a másik felét ráhajtjuk. Hústűvel összefogjuk, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, bő forró olajban, zakaréklángon pirosra sütjük, majd lecsepegtetve egy hőálló tálba szedjük.

A maradék reszelt sajtot, a vajat, a tejfölt sóval, borssal összekeverjük, majd rákenjük a megsült combokra. Annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a sajtos mártás éppen csak ráolvadjon a húsra (pirítani már nem szabad). Párolt vajas zöldséggel vagy rizzsel, saláta kíséretében tálaljuk!

2009. márc. 14. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Hagymás csirkecomb

Hozzávalók:

# 1 kg csirkecomb

# 30-40 dkg vöröshagyma

# 6 gerezd fokhagyma

# só

# bors

# paprika

# étolaj

# alufólia

# tepsi a sütéshez


Elkészítés: A csirkecombokat megtisztitás után besózzuk, majd sorban tepsibe rakjuk, és kb. 2 dl olajat öntünk rá. A tepsi tetejét jól lezárjuk alufóliával, majd kb. 1-2 órára a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Ezt követően az alufóliát leszedve a csirkecombokat borssal és fűszerpaprikával megszórjuk úgy, hogy előtte a hagymakarikákat félretesszük, majd fűszerezés után ismét betakarjuk a hagymával, és a cikkekre vágott fokhagymával is megtűzdeljük. A tepsit újra visszazárjuk a fóliával, majd sütőben, a legmagasabb hőfokon megsütjük (sütési idő. kb. 20-30 perc).


Megjegyzés:

A hagymás csirkecombot burgonyapürével és franciasalátával tálalom, de a rizsköret is kiválóan illik hozzá.

2009. márc. 14. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csirkecomb mustármártásban

4 csirkecomb,

# 2 dl tejszín,

# 4 evőkanál csípős mustár,

# 2 evőkanál olaj,

# ízlés szerint só, bors.


Előkészítése: a combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem.


Elkészítése: serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát lepirítom. Ráöntöm a mustáros keveréket, és befedve puhára párolom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amit azalatt készítek el, amíg a csirke párolódik.

2009. márc. 14. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fűszeres csirkecomb

4 nagy csirkecomb vagy 8 felsőcomb

# 5 dkg vaj

# 2 gerezd tört fokhagyma

# 3 csokor összevagdalt petrezselyem

# csipetnyi só

# néhány csepp citromlé

# 4 nagy szelet húsos füstölt szalonna (sliced bacon)


A fokhagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd az összevagdalt petrezselymet beleforgatva sóval, citromlével ízesítjük. Addig kevergetjük a tűzön, amíg a petrezselyem meg nem fonnyadt. A combokat a forgónál az alsó felük felől bevágjuk, hogy a felsőcomb csontjától elváljon, és a felső combcsontot éles kis késsel kibontjuk. (Ezt a csontot a fagyasztóba rakjuk, hogy majd egyszer levesbe főzzük.) Ha felsőcombból készítjük, akkor az alsó fele felől könnyen kicsontozhatjuk. A petrezselymet a felsőcomb csontja helyére tömködjük, a húst ráhajtjuk, és fogvájóval összetűzzük. Utána a combokat szalonnába tekerjük, és a bőrös felükkel felfelé tűzálló tálra egymás mellé rakjuk. Forró (200 oC-os, gázsütőnél: 6. fokozat) sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a szalonna ropogós piros nem lett. Rizzsel és többféle salátával tesszük asztalra.



remélem valamelyik elnyerte a tettszést :DD

2009. márc. 14. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. A hagymás és a fűszeres tetszik így első olvasásra legjobban. az előbbi épp jó, mert megyünk márc. 15-i ünnepségre, és előtte össze tudom készíteni, aztán meg hamar megsül.

További kellemes hétvégét!

2009. márc. 14. 21:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Olcsó és egyszerű receptek. Bármely alkalomra, diétás,,,stb

[link]

2009. márc. 15. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!