Mivel lehetne feldobni a pörköltet?
Ha már azért unod, mert sokakt főztél, a még meglevőből természetesen lehet főzni fincsi gulyáslevest, vagy ha akarod, összefőzöd hordós aprókáposztával (=húsos káposzta), vagy pirított tarhonyával is szeretem. Persze ez esetekben meghagyom a hagyományos (=standard) állapotában a pörit.
Persz van, aki pl. ledarálja, és palacsinta-tölteléket készít belőle.
Esetleg ledarálod, nyers tojással zsemlemorzsával összegyúrod, és a sós vízben előzőleg kicsit megfuttatott kelkáposzta-levélbe tekered. Ezt panírozod és sütöd.
Csinálhatsz egy rakottast is:
Tepsit kicsit kizsírozod, vastagon tejfölözöd. Rá a nokedli, vagy főtt tészta, arra a pöri, és a legtetejére hordós aprókáposzta dinsztelve. Beborítod vastagon tejföllel, reszelt sajttal és bedugod a sütőbe.
Egyébként én személy szerint a marhapörit megunni sosem tudnám.
:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!