Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha pörköltet forrón elteszek...

Ha pörköltet forrón elteszek légmentesen lezárt befőttesüvegbe, mint egy lekvárt, akkor az is eláll egy évig?

Figyelt kérdés

2012. dec. 29. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem, mert az hús. A pörköltet fagyasztani szokták, hogy ne bomoljon le a fehérje.
2012. dec. 29. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Ha üvegbe teszed, akkor még legalább fél órát kell az üvegben fözni (dunsztolni), hogy tényleg steril legyen, de akkor sem 100%, hogy sikerül.


(A húsokat is lehet "befözni" - ezt hivják konzervnek!!!)

2012. dec. 29. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Másrészt, ha hamarabb lezárod az edényt, mint ahogy teljes mértékben kihűl, sokkal gyorsabban romlik, ugyanis a melegben erjedésnek indul. Tehát az, hogy üvegbe rakod és lezárod, egyáltalán nem segíti elő a tartósítást.
2012. dec. 29. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Erjedésnek éppenséggel nem indul, mert a 100 fokot nem élik túl a baktériumok és gombák.
2012. dec. 29. 10:35
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Nem fog elállni, inkább fagyaszd le.
2012. dec. 29. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem fagyasztom. Ez egy elméleti kérdés volt.
2012. dec. 29. 10:48
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Ja, értem!

Akkor tied a 3 pont!

Mi pedig kapunk 5-öt, mert ugye a zöld-pacsit adod nekünk! :))))

2012. dec. 29. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Most hogy mondod, mindenkit lepontoztam. Azért kösz a válaszokat.
2012. dec. 29. 10:52
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

Volt egy jó válasz, reméljük felpontoztad!


Hús konzerv, igen valahogy így készül. Ha közel sterilen rakod el (ipari sterilitás) és nem szennyeződik be lezárás után, akkor a pörkölt ott fog rád mosolyogni a befőttesüvegben.

Az optimális hőkezelés mértéke már egy tudomány.. úgy csinálják, hogy félig készítik el a főtt húst, zöldséget, gyümölcsöt -akármit-, és a főzés hátralevő része már a lezárt konzervben történik mint sterilezés (100°C feletti hőkezelés, és valóban a konzervben lévő mikrobák többségét elpusztítja, kivételek lehetnek bizonyos termofil baktériumok spórái).

2012. dec. 29. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!