Ha pörköltet forrón elteszek légmentesen lezárt befőttesüvegbe, mint egy lekvárt, akkor az is eláll egy évig?
Ha üvegbe teszed, akkor még legalább fél órát kell az üvegben fözni (dunsztolni), hogy tényleg steril legyen, de akkor sem 100%, hogy sikerül.
(A húsokat is lehet "befözni" - ezt hivják konzervnek!!!)
Ja, értem!
Akkor tied a 3 pont!
Mi pedig kapunk 5-öt, mert ugye a zöld-pacsit adod nekünk! :))))
Volt egy jó válasz, reméljük felpontoztad!
Hús konzerv, igen valahogy így készül. Ha közel sterilen rakod el (ipari sterilitás) és nem szennyeződik be lezárás után, akkor a pörkölt ott fog rád mosolyogni a befőttesüvegben.
Az optimális hőkezelés mértéke már egy tudomány.. úgy csinálják, hogy félig készítik el a főtt húst, zöldséget, gyümölcsöt -akármit-, és a főzés hátralevő része már a lezárt konzervben történik mint sterilezés (100°C feletti hőkezelés, és valóban a konzervben lévő mikrobák többségét elpusztítja, kivételek lehetnek bizonyos termofil baktériumok spórái).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!