Hogy lehet folyékony ''igazi'' karamellt készíteni?
Figyelt kérdés
Mi kell hozzá? Mennyi?2013. febr. 3. 11:35
1/7 anonim válasza:
Hogy érted, hogy folyékony?
Ital? Öntet? Kihűlve is maradjon folyékony?
2/7 A kérdező kommentje:
Öntetet szeretnék készíteni lehetőleg olyatami nem szilárdul meg
2013. febr. 3. 12:47
3/7 anonim válasza:
szia . van egy nagyon egyszeru receptem .vegyel konzerves suritett tejet .nalunk szlovakiaba a Salko a legismertebb ,nemtudom nalotok van e...de biztos van konzerv dobozos...tegyel fel egy nagy labosba fizet forrni ,es mikor forr dobd bele dobozostul a suritett tejet. forrald ket oran keresztul. es kesz....ha kihulik akkor is folyekony marad.
4/7 A kérdező kommentje:
ezáltal meg karamellizálódik a tej? vagy kell bele raknom valamit a sűrített tejbe?
2013. febr. 6. 16:57
5/7 anonim válasza:
nem kell bele semmi mast.csak igy ahogy irtam. a 2ora alatt karamelizalodik a tej. probald ki , szerintem finom :)
6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, kipróbálom köszönöm :-)
2013. febr. 7. 09:17
7/7 anonim válasza:
Ezt katalán krémnek vagy crame caramel-nek hívják.
Ennél sokkal egyszerűbb ha kis lángon borostyán színű karamellt készítesz 10 dkg cukorból, amit felöntesz 1,5 dl meleg (!) tejszínnel. összeforralod és kész.
Ne érts félre a másikat is ki kell próbálni, mert megér egy misét. Isteni finom. Csak ez gyorsabb.
A crame caramel-hez bármilyen sűrített tej jó. Ha van sütőbe tehető lábasod, akkor sütőben. Ha nincs akkor befőttes üvegbe teszed a sűrített tejet, egy lábos vízbe állítod és az előző válaszoló alapján 2 óra főzés.
A neten van egy csomó jó recept hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!